Revija Reporter
Slovenija

Zakaj bi Počivalšek lahko zabil nož v hrbet Janši in zakaj Pivčeva igra nevarno politično igro

Ivan Puc

30. avg. 2020 19:59 Osveženo: 7:08 / 01. 9. 2020

Deli na:

Zdravko Počivalšek in Aleksandra Pivec.

Primož Lavre, Bobo

Predsednik vlade Janez Janša budno spremlja hud spopad v najmanjši koalicijski stranki okoli njemu naklonjene predsednice Aleksandre Pivec. Poslanci Desusa za zdaj podpirajo vlado, čez čas pa bi se lahko kateri od njih – lahko tudi s prestopom k drugim strankam – pridružil zaenkrat sicer nestvarnim načrtom opozicije.

Pišemo o tem, zakaj bo moral minister za zdravje Tomaž Gantar tokrat kandidirati za predsednika Desusa.



Še bolj od Desusovih so za premierja pomembni glasovi poslancev SMC. Za zdaj jih vlado podpira še osem – moralo bi jih deset, a sta dva že prestopila – in še nekaj naj bi jih razmišljalo o nadaljevanju politične poti v kaki drugi stranki.


Po zaslugi vladajoče SDS se je predsednik SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek znašel v aferi z nabavo zaščitne opreme, česar ne misli pozabiti. Analiziramo, ali bo, ko bodo politične razmere dozorele, pred odhodom iz politike prispeval še svoje »delnice« k rušenju Janševe vlade.

Pišemo o imena tistih, ki bi bili pripravljeni za nekaj mesecev zastaviti svoje ime, da bi z njimi spodnesli tretjo Janševo vlado. Toda kakšna bo ta vlada, saj se predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec med seboj še vedno ignorirata?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24