kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Svet

Italijanska vlada razmišlja o podaljšanju ukrepov proti koronavirusu

Deli na:
Italijanska vlada razmišlja o podaljšanju ukrepov proti koronavirusu

Na jugu Italije narašča zaskrbljenost, da bi omejevalni ukrepi lahko vodili v družbene nemire. - Foto: Profimedia

Italijanska vlada razmišlja o podaljšanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom za še dva tedna. Na jugu Italije se sicer bojijo, da bi lahko zaradi tega izbruhnili družbeni nemiri, v gospodarskih strukturah pa bi lahko na vplivu pridobila mafija.

Veljavnost ukrepov, med katerimi sta prepoved izhodov in ustavitev nenujne proizvodnje, naj bi podaljšali s 3. aprila na 18. april, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA danes slišati iz vladnih krogov."Preuranjeno je podajati napovedi glede trajanja ukrepov. Upamo, da nam bo čim prej uspela vrnitev v normalnost. Ukrepe bomo postopno odpravljali do njihove popolne ukinitve. To bomo počeli postopno, da bi preprečili izničenje dosedanjih prizadevanj," je glede tega v pogovoru za časnik Sole 24 Ore dejal premier Giuseppe Conte.


Podaljšanje ukrepov zadeva tudi šole, vrtce in univerze, ki so v državi zaprti že od 5. marca. Kot je za radiotelevizijo RAI dejala šolska ministrica Lucia Azzolina, je njihov cilj, da se šolarji vrnejo v šole šele, ko bodo popolnoma gotovi, da je to varno.Na jugu Italije sicer narašča zaskrbljenost, da bi omejevalni ukrepi lahko vodili v družbene nemire. Nedavno je veliko pozornosti vzbudil primer skupine ljudi, ki je v Palermu vdrla v supermarket in pobegnila z ukradenimi stvarmi.


Župan Palerma Leoluca Orlando govori o organiziranih skupinah, ki na spletu pozivajo k nasilnim dejanjem. Izpostavlja tudi, da so številni ljudje v stiski in na mestne oblasti naslavljajo prošnje za pomoč v hrani.Za južno Italijo pristojni minister Giuseppe Provenzano je medtem časnik La Repubblica posvaril, da bi lahko ta del države v primeru nadaljevanja omejevalnih ukrepov zaradi novega koronavirusa postal sod smodnika, češ da se je kriza začela v času, ko že obstajajo velike razlike med deli države.Notranje ministrstvo pa svari pred nevarnostjo, da bi lahko težave z likvidnostjo podjetja na jugu države pripravile do tega, da bi si denar priskrbela pri mafiji. Ta pa bi lahko izredne razmere zaradi koronavirusa izkoristila za to, da prodre še globlje v gospodarske strukture tega dela države, še navaja APA.Italija je najhuje prizadeta evropska država v pandemiji covida-19. Skupno je za to boleznijo umrlo že več kot 9000 ljudi, samo v petek več kot 900.

loading...
Loading...