Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ozadje cepilne katastrofe: Kacin je tiho, ko Janšev odvetnik preskoči vrsto

Deli na:
Ozadje cepilne katastrofe: Kacin je tiho, ko Janšev odvetnik preskoči vrsto

Jelko Kacin - Foto: Twitter/Vlada RS

Zaradi cepljenja kritične infrastrukture so brez cepiva ostali starejši od 60 let, ki so v tretjem valu epidemije covid-19 najbolj ogrožena skupina. V Ljubljani na cepivo čakajo 79-letniki, ponekod pa so cepili že dvajsetletnike.

Nacionalni koordinator Jelko Kacin svoj gnev zliva na zdravstvene domove, ki so najbolj uspešni pri cepljenju. Napadel je celo olimpijce, ki v resnici sploh niso bili cepljeni, po drugi strani pa je bil tiho, ko je vrsto preskočil Janšev odvetnik Franci Matoz.

Pišemo, kako je premier Janez Janša zaradi cepljenja obtožil novinarje Večera klientelizma, ni pa enako ravnal ob primeru svojega odvetnika. Kaj so ugotovili na zdravstvenem inšpektoratu v primeru Kacinovega preskakovanja vrste.

Pišemo tudi, zakaj so v Mariboru in Kočevju bolj uspešni pri cepljenju kot v Ljubljani, zakaj prihaja po Sloveniji do nesorazmernega porazdeljevanja cepiv in kdo je po mnenju vodje strokovne skupine dr. Mateje Logar odgovoren za takšno stanje.



Kakšne napake je storila vlada pri strategiji cepljenja: poleg prednostnega cepljenja kritične infrastrukture je povzročila zmedo tudi pri prijavljanju na cepljenje, naročila je premalo cepiv, poleg tega ne sledi zgledu Avstrije, ki se že dogovarja za nakup ruskega cepiva.

Objavljamo tudi podatke o cepljenosti poslancev. Čeprav so imeli organizirano cepljenje, se niso vsi cepili, kako odgovarjajo v poslanskih skupinah.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24