profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

Severina Magija_1 Njena.si

Igor dan pred Severininem rojstnim dnevom ujet v ...

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

Slovenija

Ozadje cepilne katastrofe: Kacin je tiho, ko Janšev odvetnik preskoči vrsto

Deli na:
Ozadje cepilne katastrofe: Kacin je tiho, ko Janšev odvetnik preskoči vrsto

Jelko Kacin - Foto: Twitter/Vlada RS

Zaradi cepljenja kritične infrastrukture so brez cepiva ostali starejši od 60 let, ki so v tretjem valu epidemije covid-19 najbolj ogrožena skupina. V Ljubljani na cepivo čakajo 79-letniki, ponekod pa so cepili že dvajsetletnike.

Nacionalni koordinator Jelko Kacin svoj gnev zliva na zdravstvene domove, ki so najbolj uspešni pri cepljenju. Napadel je celo olimpijce, ki v resnici sploh niso bili cepljeni, po drugi strani pa je bil tiho, ko je vrsto preskočil Janšev odvetnik Franci Matoz.

Pišemo, kako je premier Janez Janša zaradi cepljenja obtožil novinarje Večera klientelizma, ni pa enako ravnal ob primeru svojega odvetnika. Kaj so ugotovili na zdravstvenem inšpektoratu v primeru Kacinovega preskakovanja vrste.

Pišemo tudi, zakaj so v Mariboru in Kočevju bolj uspešni pri cepljenju kot v Ljubljani, zakaj prihaja po Sloveniji do nesorazmernega porazdeljevanja cepiv in kdo je po mnenju vodje strokovne skupine dr. Mateje Logar odgovoren za takšno stanje.Kakšne napake je storila vlada pri strategiji cepljenja: poleg prednostnega cepljenja kritične infrastrukture je povzročila zmedo tudi pri prijavljanju na cepljenje, naročila je premalo cepiv, poleg tega ne sledi zgledu Avstrije, ki se že dogovarja za nakup ruskega cepiva.

Objavljamo tudi podatke o cepljenosti poslancev. Čeprav so imeli organizirano cepljenje, se niso vsi cepili, kako odgovarjajo v poslanskih skupinah.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...