Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Organiziran prevoz na »spontano« vstajo

Deli na:
Organiziran prevoz na »spontano« vstajo

Odbor t.i. Vseslovenske ljudske vstaje (VLV) za petkov protest organizira avtobusne prevoze iz različnih krajev, prevoznike pa prosi za popust pri nakupu vozovnic. Večim avtobusnim podjetjem je odbor VLV poslal elektronsko sporočilo, v katerem jim predlaga 30-odstotni popust za povratne vozovnice. "Do tega zaključka smo prišli po preračunu vaših uradnih tarif/km z upoštevanjem, da avtobusi niso polni in da se lahko avtobusi v eno smer vračajo prazni," pišejo v sporočilu, ki so ga objavile Slovenske novice.

"V kolikor ste pripravljeni biti del epohalnih zgodovinskih družbenih sprememb in stopiti nasproti in skupaj z nami v boljšo prihodnost, vas vabimo, da nam odgovorite in se dogovorimo o nadaljnih korakih," pismo prepričuje prevoznike.

Uroš Lubej, tudi predstavnik protestnega odbora VLV, je za Novice pojasnil, da so želeli z organiziranim prevozom pomagati "vsem tistim, ki želijo priti na Vseslovensko ljudsko vstajo, pa si to težko privoščijo ali nimajo lastnega prevoza". Odziva s strani prevoznikov ni bilo.

Lubej vztraja, da je vstaja navkljub organizaciji še vedno spontana, da odbor delno koordinira različne skupine in posameznike, "skupine in posamezniki pa se še samostojno odločajo, katere transparente bodo prinesli, kakšno bo njihovo sporočilo, kaj bodo počeli na protestih itd."

Protestov ne mislijo prijavljati, je odgovoril na vprašanje Novic. Prijavitelj bi se po njegovem mnenju postavil na čelo gibanja, česar naj si v odboru ne bi želeli, pravi pa tudi, da bi v primeru prijave shoda "policijski minister SDS Gorenak, ki je že večkrat dokazal svojo nedemokratičnost, najverjetneje izdal usmeritev policiji, da mora shod prepovedati ali omejiti".