pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Shod in sveče pred sodiščem: »Janez Janša je zaprt zaradi segregacije tako kot Mandela.«

Deli na:
Shod in sveče pred sodiščem: »Janez Janša je zaprt zaradi segregacije tako kot Mandela.«

Foto: Primož Lavre

Odboru 2014 tudi danes prižiga sveče pred vrhovnim sodiščem. Na "25. dan zapora žrtve politično montiranega sodnega procesa Janeza Janše" bodo prižigali sveče "ter tako opozorili na sistematično kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prvaka največje opozicijske stranke in njegove družine," so sporočili v odboru.

"Naše zbiranje in trdna volja je namenjena temu, da se čimprej odpravi ta krivična sodba," je povedal dr. Boštjan M. Turk.

Dr. Jože Rant pa pravi: " Spoštovanje države je odvisno od pravnega sistema,demokratičnih vrednot, česar se naša politika ne zaveda." Opozarja: "Janez Janša je zaprt zaradi segregacije tako kot Mandela."

"Pospešiti je potrebno pravne postopke proti tistim, ki so oškodovali našo državo in ne proti herojem Slovenije." poziva Rant. Izpostavlja še: "Kršenje človekovih pravic Janše je postal evropski problem, saj smo postali črna ovca Evrope, ki se postavlja ob bok Ukrajini.

Ivan Kukar: "Včeraj je zmagal obup industrijskih delavcev, obup otrok katerih prihodnost je ukradena."

"Janezu Janši je potrebno nemudoma prekiniti zaporno kazen," poziva Kukar. "Nihče v tej državi ne sme biti zaprt brez dokazov in ne sme biti drugorazredni državljan v Republiki Sloveniji."

Boštjan  Kolarič je povedal: "Krivična obsodba Janeza Janše vzbuja strah in nezaupanje evropske družbe v slovenske institucije."

Aleš Primc svari: "Slovenija zaradi tega škandala izgublja ugled in zaupanje tujih vlagateljev."

"Danes smo dokazali, da nismo del predvolilne kampanje in se bomo sleherni dan borili za pravno državo," pravi Primc. "Mi bomo tukaj iz dneva v dan in sporočamo vam, da morate spoštovati zakone in državljane Slovenije."

Sporočilo odbora:

Množično prižiganje sveč se nadaljuje

Spoštovani!

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odboru 2014 bomo tudi danes na 25. dan zapora žrtve politično montiranega sodnega procesa Janeza Janše prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice ter tako opozorili na sistematično kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prvaka največje opozicijske stranke in njegove družine.

V opomin, da v naši državi vladavina prava ni upoštevana, bodo danes z nami, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem, sveče prižigali: dr. Boštjan M. Turk, dr. Jože Rant, Ivan Kukar, Boštjan Kolarič in Aleš Primc.

Lepo vabljeni!
Odbor 2014