Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Opozicijska vprašanja Cerarju o privatizaciji in zdravstvu, koalicijo zanimajo gospodarski ukrepi

Deli na:
Opozicijska vprašanja Cerarju o privatizaciji in zdravstvu, koalicijo zanimajo gospodarski ukrepi

Foto: Bobo

Državni zbor bo danes opoldne s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Miru Cerarju in ministrom začel redno januarsko sejo. Tokrat želi opozicija slišati Cerarjeva pojasnila v zvezi s privatizacijo državnih podjetij in zdravstveno reformo. Koalicijsko vprašanje se bo nanašalo na gospodarske ukrepe in zaposlovanje.

Poslanec SDS Marko Pogačnik bo Cerarja vprašal, kakšno je stališče vlade do privatizacijskih postopkov državnega premoženja in upravljanja le-tega.

Tudi vprašanje poslanke NSi Ljudmile Novak se bo nanašalo na privatizacijo državnih podjetij. Zanima jo, kako teče proces privatizacije državnih podjetij, in ali bo vlada, tako kot predlaga koalicijska SD, ponovno spremenila seznam 15 podjetij in s tem odložila privatizacijo.

Tretje opozicijsko vprašanje predsedniku vlade je na tokratni seji DZ pripadlo vodji poslanske skupine ZaAB Janiju Möderndorferju. Pričakuje pojasnilo v zvezi s pripravo strukturnih ukrepov, predvsem na področju zdravstva.

S katerimi ukrepi bo vlada okrepila rast in zaposlovanje, kako bo zagnala investicije v infrastrukturo in privabila nove naložbe v delovna mesta, da se spodbudni trendi nadaljujejo, pa je vprašanje, ki ga bo iz vrst koalicije na Cerarja naslovil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han.

Dnevni red januarske seje DZ sicer prinaša neobičajno malo število zakonskih predlogov. Do petka se jih bo zvrstilo le pet. Največ pozornosti bo zagotovo deležna prva obravnava vladnega predloga zakona o fiskalnem pravilu, ki bo v sredo. Pod ostale štiri zakonske predloge se je podpisala SDS - tudi v teh primerih gre za prve obravnave.