osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

Odziv na članek v Reporterju: Pranečak tigrovca Ferda Bidovca zahteva odpoklic slovenskega veleposlanika v Rimu Bogdana Benka

Deli na:
Odziv na članek v Reporterju: Pranečak tigrovca Ferda Bidovca zahteva odpoklic slovenskega veleposlanika v Rimu Bogdana Benka

Foto: quirinale.it - Sergio Mattarella, italijanski predsednik

Zaradi udeležbe veleposlanika Bogdana Benka na govoru italijanskega predsednika Sergia Mattarelle ob dnevu spomina, o čemer smo včeraj pisali na naši spletni strani, je Marko Bidovec, pranečak tigrovca Ferda Bidovca predsednika države Boruta Pahorja, premierja Marjana Šarca in zunanjega ministra Mira Cerarja pozval k odpoklicu veleposlanika Benka.

»Zaradi nezaslišane poteze našega veleposlanika v Rimu g. Bogdana Benka, ki se je udeležil  (in to kot sploh prvi slovenski veleposlanik!) slovesnosti predsednika Italijanske republike g. Sergia Mattarelle ob Dnevu spomina na fojbe in eksodus Italijanov iz Dalmacije, Reke in Istre, zahtevam njegov takojšen odpoklic z mesta veleposlanika Republike Slovenije v Rimu! Kdo je v Ljubljani, na MZZ-ju, dal letos tovrstno dovoljenje veleposlaniku g. Benku za prisotnost na Kvirinalu ob Dnevu spomina na fojbe? Si je mogoče g. Benko kar sam upal uzurpirati to pristojnost?« piše Marko Bidovec.  

»Do sedaj je veljalo, da Slovenija vse dokler Italija ne potrdi ugotovitev skupne slovensko-italijanske zgodovinske komisije, ne pošilja na zgoraj omenjeno slovesnost svojih diplomatov! Zakaj letos drugače?!«

»Odnose med Republiko Slovenijo in Italijansko republiko obremenjuje vrsta težav, npr. od nikoli izplačanih vojnih reparacij Sloveniji zaradi fašističnih zločinov v drugi svetovni vojni, dalje italijansko neizpolnjevanje vseh številnih zavez iz Zaščitnega zakona za rojake v Italiji, pa vse do neizvršene sodne rehabilitacije Bazoviških junakov, saj v Italiji še 89 let po ustrelitvi naši srčni domoljubi veljajo za teroriste!??« 

Pismo Marka Bidovca v celoti objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani naslovniki,

Pišem vam kot vaš delodajalec, pomeni, kot državljan, ki plačuje davke in katerega glas boste morali upoštevati tudi v času od enih do drugih državnozborskih volitev, ne samo na volilni dan!

Na tem mestu naj pohvalim primerno oster odziv premierja g. Marjana Šarca (vztrajajte v tej pokončni drži še naprej, predsednik Vlade!) na revizionistično-rasistične besede italijanskega notranjega ministra Salvinija, tudi odziv zunanjega ministra dr. Mira Cerarja na italijanske nezaslišane provokacije je bil tokrat slišen.

Ne razumem tudi, zakaj na zagovor takoj ne pokličete italijanskega veleposlanika v Ljubljani, g. Paola Trichila????

Med ljudmi vse večkrat in vse bolj glasno slišim, da potrebujemo samo politike s hrbtenico in z »jajci«, mevž med njimi pa da niso več pripravljeni gledati in plačevati.

Zaradi nezaslišane poteze našega veleposlanika v Rimu g. Bogdana Benka, ki se je udeležil  (in to kot sploh prvi slovenski veleposlanik!) slovesnosti predsednika Italijanske republike g. Sergia Mattarelle ob Dnevu spomina na fojbe in eksodus Italijanov iz Dalmacije, Reke in Istre, ZAHTEVAM NJEGOV TAKOJŠEN ODPOKLIC Z MESTA VELEPOSLANIKA REPUBLIKE SLOVENIJE V RIMU! Kdo je v Ljubljani, na MZZ-ju, dal letos tovrstno dovoljenje veleposlaniku g. Benku za prisotnost na Kvirinalu ob Dnevu spomina na fojbe? Si je mogoče g. Benko kar sam upal uzurpirati to pristojnost?   

Namesto g. Benka predlagam za novega veleposlanika Republike Slovenije v Rimu izkušenega diplomata in človeka z »jajci«, z bogastvom torej, katerega žal močno primanjkuje večini slovenskih diplomatov in politikov. Njegovo spoštovano ime je g. Iztok Mirošič!  Bil je do sedaj naš edini veleposlanik v Rimu, ki je res častno zastopal interese domovine Slovenije, enako pa tudi interese rojakov živečih v Italiji!

Do sedaj je veljalo, da Slovenija vse dokler Italija ne potrdi ugotovitev skupne slovensko-italijanske zgodovinske komisije, ne pošilja na zgoraj omenjeno slovesnost svojih diplomatov! Zakaj letos drugače?

Odnose med Republiko Slovenijo in Italijansko republiko obremenjuje vrsta težav, npr. od nikoli izplačanih vojnih reparacij Sloveniji zaradi fašističnih zločinov v 2. Svetovni vojni, dalje italijansko neizpolnjevanje vseh številnih zavez iz Zaščitnega zakona za rojake v Italiji, pa vse do neizvršene sodne rehabilitacije Bazoviških junakov, saj v Italiji še 89 let po ustrelitvi naši srčni domoljubi veljajo za teroriste!??  

»Terorist« torej si, če braniš osnovno človekovo pravico govoriti v maternem jeziku in gojiti slovensko kulturo, če pa v TV kamero ob bazoviški fojbi (Antonio Tajani) izrekaš revizionistične ozemeljske zahteve (italijanska Istra, Italijanska Dalmacija,in naša Primorska vmes), si pa vreden sedeža prvega moža v EU parlamentu!???

V pričakovanju takojšnjega odpoklica veleposlanika g. Bogdana Benka,  lepo pozdravljam,

mag. Marko Bidovec

Loading...