Revija Reporter
Slovenija

Odpuščeni Ivan Gale se je prijavil na razpis za direktorja Zavoda za blagovne rezerve – njegov tekmec je Toni Rumpf, ki je Galeta odpustil

M. M.

14. dec. 2020 9:32 Osveženo: 9:34 / 14. 12. 2020

Deli na:

Ivan Gale

Bobo

Žvižgač Ivan Gale, ki je v aferi maske nadrejene obtožil korupcije pri nabavah zaščitne opreme in bil nato odpuščen, se je prijavil na razpis za direktorja Zavoda za blagovne rezerve. Prav na tem zavodu je Gale delal, preden je ostal brez službe, njegov konkurent za delovno mesto pa je v. d. direktorja Toni Rumpf.

Uslužbenec Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve Ivan Gale je v javnosti postal znan spomladi, ko je v afero maske vpletel ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in druge nadrejene v nabavah zaščitne opreme, je zaradi svojih javnih nastopov oktobra ostal brez službe.

"Službe še nimam. Sem se pa prejšnji petek javil na razpis za direktorja Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve. Menda sem poleg v. d. direktorja Tomija Rumpfa edini prijavljen kandidat. Izbira bo težka, saj sva oba v več predkazenskih postopkih," je Gale zapisal na Facebooku. Rumpfa je prav Gale kazensko ovadil, nakar je v. d. direktorja sprožil postopek za prekinitev delovnega razmerja Galeta in še dveh sodelavcev.  

"Sicer pa sem sem na delovno sodišče vložil tožbo zaradi nezakonitosti izredne odpovedi moje pogodbe o zaposlitvi. Pomoč pri tem mi je ponudila odvetniška pisarna Potočnik in Prebil, za kar se jim resnično zahvaljujem. Kdaj se bo zadeva premaknila naprej, pa je odvisno tudi od ukinitve vladne blokade delovanja sodišč," piše Gale v daljšem zapisu na Facebooku, v katerem razmišlja o stanju v državi in svoji lastni izkušnji.