Revija Reporter
Slovenija

Šov Ivana Galeta na razgovoru za službo: "prvokategorna baraba" je opisal ministra Počivalška

M.M.
20 16.489

25. mar. 2021 9:44 Osveženo: 10:06 / 25. 3. 2021

Deli na:

Ivan Gale in Zdravko Počivalšek v Tarči.

TV Slovenija

Nekdanji uslužbenec Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve Ivan Gale se je prijavil na razpis za mesto direktorja zavoda. Gale je lani v aferi maske nadrejene obtožil korupcije pri nabavah zaščitne opreme in bil nato odpuščen. Na Facebooku je zapisal, da je bil na razgovoru na službo, kjer se je z izjavo še dodatno zameril potencialnemu šefu.

"Danes dopoldne sem imel na sedežu MGRT razgovor za zasedbo prostega delovnega mesta direktorja Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve," je včerajšnji zapis na Facebooku začel Gale, ki je nato opisal svoj obisk in razgovor na sedežu ministrstva za gospodarstvo.

"Kar precej časa sem čakal na recepciji, da so me poklicali k sebi. Zelo verjetno je, da niso pričakovali, da se bom na razgovoru sploh pojavil. Sem pa imel možnost v predverju srečati in pozdraviti najnovejšo Počivalškovo pridobitev, g. Andreja Čuša," piše Gale.

Ivan Gale je opisal razgovor za službo direktorja Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve

A če je že prišel na razgovor, je želel čas karseda izkoristiti in komisiji "predstaviti dejstva ne samo o sebi pač pa tudi svojemu edinemu protikandidatu g. Tomiju Rumpfu, pa tudi ministru Počivalšku," opisuje svojo motivacijo Gale, ki se sicer zaveda, da nima možnosti za službo.

Zato si je tudi privoščil take izjave, kot je naslednja: za gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in aktualnega v. d. direktorja zavoda Tonija Rumpfa je dejal, "da sta 'prvokategorni barabi' in da verjetno prav zaradi tega odlično sodelujeta." Članom komisije je ob tem predlagal, naj si to besedno zvezo zapišejo, da jo bodo lahko točno prenesli nadrejenim, se pravi tudi ministru Počivalšku.

Med razgovorom je v sejno sobo prišel tudi Rumpf, ki Galeta menda ni pričakoval. "Na moj pozdrav 'O, gospod Tomi!' se ni odzval. Čez nekaj minut sem zaključil razgovor in v spremstvu člana komisije odšel proti stopnišču. Na drugi strani, kakih 25 metrov stran sem pri vratih ministrove pisarne zagledal Rumpfa, ki je čakal na vrsto. Dvignil sem roko, mu pomahal in mu glasno zaklical 'Čao!'" piše Gale.