Revija Reporter
Slovenija

Če hoče Ivan Gale bivšemu šefu reči moralni iztirjenec, si bo to pravico pridržal, zato je zavrnil 54 tisoč evrov v sodni poravnavi

M. M.
10 1.286

21. apr. 2021 13:41 Osveženo: 13:44 / 21. 4. 2021

Deli na:

Ivan Gale

Bobo

Žvižgaču Ivanu Galetu, ki od nekdanjega delodajalca Zavoda RS za blagovne rezerve na delovnem sodišču terja 3008 evrov bruto plače na mesec, je zavod v sodni poravnavi ponudil 54.145,98 evrov, a je zaradi zahtev direktorja Zavoda Tomija Rumpfa poravnavo zavrnil, je Gale sporočil na Facebooku.

Gale pravi, da se je s ponujenim zneskom strinjal, pristal je tudi, da v poravnavo ne bi zapisali, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita, s čimer bi sicer izgubil pravico do prijave na Zavod za zaposlovanje in do nadomestila za brezposelnost.

Nato naj bi zavod oziroma njegov direktor Tomi Rumpf postavila dodatne zahteve, ki jih je Gale označil za "absolutno nesprejemljive".

Rumpf naj bi namreč zahteval, da se Gale odpove vsem morebitnim zahtevkom, povezanih s samim prenehanjem delovnega razmerja; da javno ne govori o poravnavi; ter da bi med seboj v bodoče komunicirali korektno in spoštljivo, tako da bi se varoval ugled in dobro ime obeh strank.

Gale vztraja, da bo zoper Zavod in Rumpfa vložil dodatno odškodninsko tožbo zaradi grobe zlorabe instituta izredne odpovedi, napoveduje pa tudi "vsaj eno ovadbo" v tem tednu.

"Kar koli bo prišlo na koncu prišlo izpod rok sodišča, bom javno objavil in komentiral, tega mi nihče ne bo preprečil. Kar se pa tiče nekega korektnega in spoštljivega odnosa, pa si pridržujem pravico, da bom tudi v bodoče vsem povedal, da je Rumpf moralni iztirjenec," piše Gale.