ana vurcer Odkrito.si

Znana slovenska pevka žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. junija

hišna številka Petisvet.si

Vaša hišna številka razkriva vse o vas

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

moški, gospodinjstvo Svet24.si

Mačo ali copata? Kaj mislite, katerih moških je ...

DSC_7448 Njena.si

Slovenski športnik dahnil usodni 'da'

Mateja Ropoša Njena.si

Obraz POP TV se je razveselil prvega otroka

Slovenija

Odločali bodo o zahtevi za odreditev parlamentarne preiskave v zadevi Kangler

Deli na:
Odločali bodo o zahtevi za odreditev parlamentarne preiskave v zadevi Kangler

Foto: Primož Lavre - Franc Kangler

Državni svet bo danes opravil ponovno obravnavo odprtih vprašanj integracije tujcev s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji. Svetniki bodo razpravljali še o nekaterih zakonodajnih rešitvah in odločali o zahtevi za odreditev parlamentarne preiskave o odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri pregonu zoper državnega svetnika Franca Kanglerja.

Svetniki bodo danes odločali o predlogu zahteve za odreditev parlamentarne preiskave, ki jo je na pobudo državnega svetnika Marjana Maučeca predlagala komisija DS za državno ureditev. V njej naj bi ugotavljali politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pregonu zoper državnega svetnika Franca Kanglerja. Poslovnik o parlamentarni preiskavi sicer določa, da mora DZ parlamentarno preiskavo odrediti, če to zahteva tretjina poslancev ali državni svet.

Odprta vprašanja integracije tujcev v Sloveniji pa bodo državni svetniki obravnavali leto dni potem, ko so maja lani vladi predlagali ustanovitev medresorske delovne skupine. Ta bi morala po predlogu DS opredeliti aktivnosti in program ukrepov države na področju integracije tujcev ter finančne okvirje za njegovo izvajanje.V začetku maja so se na pobudo svetnika Bojana Kontiča že sešle tudi komisije za državno ureditev, za kulturo, znanost, šolstvo in šport, za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter interesna skupina lokalnih interesov. Kontič je tedaj ocenil, da se po letu dni "na tem področju ni naredil konkreten premik, ki bi olajšal ali izboljšal situacijo, s katero se srečujejo lokalne skupnosti". Danes bodo svetniki zato opravili ponovno razpravo na to temo.

Na dnevnem redu današnje seje DS so med drugim še letno poročilo zagovornika načela enakosti za lani, predlog zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank, predlog novele zakona o voznikih in predlog novele energetskega zakona.

Loading...