muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Sta William in Kate res tako stroga, kot ju opisuje osebje palače? Odkrito.si

Je Kate pretirano stroga? Tega njeni otroci ne ...

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, so posli s podjetjem v lasti njegovih staršev skokovito porastli

Deli na:
Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, so posli s podjetjem v lasti njegovih staršev skokovito porastli

Samo Logar je podžupan Ljubljane iz vrst Svobode in predsednik nadzornega sveta Istrabenz turizem - Foto: Marko Vavpotič

Ljubljanski podžupan iz vrst Svobode Samo Logar kot predsednik nadzornega sveta Istrabenz turizem svojih kolegov nadzornikov ni obvestil, da se je na razpis za dobavo kave prijavilo tudi podjetje v lasti njegovih staršev.

Kot že poročali, je uprava družbe Istrabenz turizem dala svojemu prvemu nadzorniku Samu Logarju ugodno ponudbo za vikend počitnice v Hotelu Slovenija v Portorožu, kjer je sredi turistične sezone za posamično nočitev z zajtrkom plačal komaj 80 evrov, čeprav so v istem času po internetu nočitve ponujajo za štirikrat višje cene.

Popusti za »naše«? Ljubljanski podžupan Samo Logar za smešno nizko ceno prenočil v luksuznem portoroškem Hotelu Slovenija

Nazadnje pa smo pisali, da je novega predsednika uprave Aleša Semejo izbral prav nadzorni svet pod njegovim vodstvom, pri čemer je ključno vlogo odigrala kadrovnica Gorenjske banke Renata Zadravec, ki je podoben postopek preko zagrebške podružnice kadrovske agencije Alexander Hughs opravila tudi pri izbiri predsednika uprave Elektra Maribor, kjer je Logar prav tako predsednik nadzornega sveta.

Bo ljubljanski podžupan Samo Logar portoroške hotele Istrabenz turizma prodal srbskemu tajkunu Miodragu Kostiću?

Portal Svet24 je novembra lani poročal, da se je mesec prej na razpis Istrabenz turizma za dobavo kave prijavilo tudi podjetje Univerzal Commerce, ki je sicer registrirano za trgovino, zastopstvo in inženiring na področju ekonomske propagande. Gre za podjetje v lasti Metoda in Katje Logar, staršev Sama Logarja, ki pa o tem ni obvestil drugih nadzornikov.

Nosilec kandidatne liste Gibanja Svoboda za lokalne volitve v Ljubljani kršil etični kodeks?

Podjetje sicer ni bilo uspešno, saj je bilo na razpisu izbrano drugo podjetje, toda kmalu za tem je nadzorni svet prejel anonimno pismo, v katerem je avtor zatrjeval, da je bil razpis prirejen. O pismu je razpravljal tudi nadzorni svet, pri čemer se Logar ni izločil, niti ni nadzornikov obvestil, da je v sorodstvenem razmerju z lastniki neizbranega podjetja. Na portalu so se spraševali, ali je ob tem Samo Logar, ki je bil takrat nosilec liste Gibanja Svoboda v Ljubljani, kršil etični kodeks.

Univerzal Commerce sicer sodeluje z Istrabenz turizmom od leta 2019, ko tam še ni bilo njihovega sina Sama Logarja. V prvih treh letih je Univerzal Commerce na letni ravni opravil od 2600 do 4500 evrov poslov, odkar je prevzel nadzorni svet, pa so se posli tega podjetja bistveno povečali. Po podatkih aplikacije Erar je od avgusta lani do zdaj Univerzal Commerce z Istrabenz turizmom opravil za 15.651 evrov poslov, vsa leta skupaj pa 27.794 evrov.

Foto: Google street view - Hiša zakoncev Logar v Tacnu

Podjetje Logarjevih staršev ima sicer prijavljen naslov na Novem Polju v Ljubljani, medtem ko je Samo Logar prijavljen na Pločanski ulici v Ljubljani, to je na Tacnu, kjer imata skupaj z ženo Matejo hišo.

Mateja Logar je po naših podatkih zaposlena na ministrstvu za javno upravo, pred tem pa je bila na direkciji za vode. Je dolgoletna politična podpornica ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, na lanskih volitvah se je na listi SAB potegovala v državni zbor in v volilnih okrajih Ljubljana Šiška 3 in 4 (Šentvid in Medvode) dosegla 3,42 odstotka glasov.

Stranki ni uspel vnovičen preboj v parlament, zato se je po volitvah pridružila Gibanju Svoboda Roberta Goloba. Tako je zdaj v isti stranki kot njen mož, ki je kot nekdanji član ZDEJ Jureta Lebna med najbolj zaslužnimi zato, da je stranko prevzel Golob in jo preimenoval v Gibanje Svoboda, ki je nato močno zmagala na volitvah.