severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Popusti za »naše«? Ljubljanski podžupan Samo Logar za smešno nizko ceno prenočil v luksuznem portoroškem Hotelu Slovenija

Deli na:
Popusti za »naše«? Ljubljanski podžupan Samo Logar za smešno nizko ceno prenočil v luksuznem portoroškem Hotelu Slovenija

Samo Logar je za prenočitev v Hotelu Slovenija v Portorožu za konec tedna sredi sezone plačal 80 evrov - Foto: Stanko Gruden, Istrabenz turizem

Prvi človek ljubljanske Svobode Samo Logar je za prenočitev v Hotelu Slovenija v Portorožu za konec tedna sredi sezone plačal 80 evrov. Je dobil tako ugodno ponudbo, ker je predsednik nadzornega sveta družbe Istrabenz turizem?

Ljubljanski podžupan in predsednik odbora Gibanja Svoboda Samo Logar je predsednik nadzornega sveta družbe Istrabenz turizem in član nadzornega sveta Elektra Maribor, poleg tega ima že vrsto let svojo odvetniško pisarno v Ljubljani. Zato nas je presenetila informacija, da je s svojo hčerko užival poceni dopust v Hotelu Slovenija v Portorožu, ki je mimogrede del hotelske verige Istrabenza turizma Lifeclass, kjer je sam prvi nadzornik.

Račun kaže, da je sredi glavne sezone za vikend paket od 28. do 30. julija letos za posamično prenočitev z zajtrkom plačal 80 evrov. Ker gre za dve prenočitvi in dve osebi, ga je to stalo 320 evrov, skupaj z drugimi stroški (pijača, prijavnina, turistična taksa, velnes) pa je plačal 406 evrov.

Po drugi strani smo pridobili informacijo, da je isti Hotel Slovenija dve prenočitvi za eno osebo tri konce tedna pozneje (od 18. do 20. avgusta), prav tako sredi turistične sezone, ponujal za 655 evrov. Zanimalo nas je, ali je Logar kot predsednik nadzornega sveta dobil poseben popust v hotelu in zakaj si je izbral prav hotel iz družbe, kjer je prvi nadzornik.

Foto: Istrabenz turizem - Take sobe svojim gostom med drugim ponuja Hotel Slovenija

»Izbira hotelov LifeClass v času mojega vikend bivanja v Portorožu prvenstveno ni bila namenjena dopustu. Za potrebe rezervacije sobe sem od družbe prejel ponudbo, ki jo je pripravil oddelek rezervacij družbe Istrabenz turizem, d. d. Popustov na storitev nisem zahteval, prav tako kakršnikoli popusti niso razvidni iz ponudbe. Ob odhodu sem sam poravnal vse stroške storitev, ne zgolj prenočitve, pri čemer sem prepričan, da so bili pogoji bivanja v hotelu in cene vseh drugih storitev določeni in obračunani skladno s politiko uprave oz. prodajne službe ter veljavnim cenikom družbe,« nam je odgovoril Logar.

»Vaše navedbe, da naj bi v podobnem vikendu cena sobe znašala 655 evrov, ne morem komentirati, saj zaradi odsotnosti podatkov o vsebini in primerljivosti vaše ponudbe ni mogoče opraviti primerjave. Predlagam, da se v zvezi s tem vprašanjem obrnete na upravo družbe Istrabenz turizem, d. d., ki je pristojna za cenovno politiko družbe in oblikovanje ponudb.«

Vprašanje smo poslali tudi upravi družbe Istrabenz turizem, vendar do zaključka redakcije nismo prejeli njihovega odgovora. V upravi so želeli, da jim predložimo račun, hkrati pa so nas obvestili, da je razkrivanje informacij o posameznikih zanje lahko sporno z vidika varstva osebnih podatkov. Seveda gre za krinko, ker po naših virih v družbi mrzlično iščejo, kdo nam je poslal račun.

Toda zadeve še ne bo konec, saj naj bi bila dokumentacija poslana na KPK. Ta bo ugotavljala, ali je pri Logarjevih počitnicah šlo za kršitev internega akta, po katerem lahko predsednik uprave odbori popust poslovnim partnerjem, vendar pa to ni predsednik nadzornega sveta. Ker pa Logar v nadzornem svetu predstavlja SDH, bi bil lahko kršen tudi etični kodeks.