Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Totalna polomija na TV Slovenija: oddaja Panorama izginja iz programa na drugem sporedu

Deli na:
Totalna polomija na TV Slovenija: oddaja Panorama izginja iz programa na drugem sporedu

Po prvotnem programskem produkcijskem načrtu naj bi bil na drugem programu TVS dvourna informativna oddaja med 20 in 22. uro - Foto: TV Slovenija

Oddaja Panorama je največja polomija novega vodstva TV Slovenija, saj so jo skrajšali na vsega deset minut, njene ustvarjalce pa prezaposlili v informativni program na prvem programu.

Po prvotnem programskem produkcijskem načrtu naj bi bil na drugem programu TVS dvourna informativna oddaja med 20 in 22. uro, namesto tega je sledila enourna oddaja Panorama, pa še ta s trimesečno zamudo. Od konca poletja so jo skrajšali, najprej od 19. 55 do 20.15, zdaj pa le še od 19.55 do 20.05. Skrajšali so tudi oddajo Magnet, in sicer iz 15 na pet minut.

Skupaj z oddajo izginjajo tudi njeni sodelavci: večina med njimi (Gašper Petovar, Jaka Elikan, Nastja Stopar itd.) so medtem postali ustvarjalci osrednjih informativnih oddaj na prvem programu.

Naslednji teden pa oddaje sploh ni na sporedu: v ponedeljek bo v tem času na sporedu ponovitev dokumentarca Oddajniki in (dobre) zveze, v torek ponovitev dokumentarca Posebne zgodbe: ADHD, v sredo ponovitev oddaje Podjetno naprej: Misija Mlada kohezija/Olea, ekološka kmetija, v četrtek bo šport, nato kuharsko-popotniška oddaja, Panorama pa bo na sporedu šele ob 21.30, deset minut pozneje bo sledila Znanost in tehnologija, nato pa ob 21.55 petminutna oddaja Magnet. V petek spet ne bo Panorame, saj je na sporedu šport. Bo pa zato na sporedu rubrika Koda, ki so jo prestavili na prvi program ob 18. uri.

Skupaj z oddajo izginjajo tudi njeni sodelavci: večina med njimi (Gašper Petovar, Jaka Elikan, Nastja Stopar itd.) so medtem postali ustvarjalci osrednjih informativnih oddaj na prvem programu, čeprav je programski svet lani sprejel sklep o delitvi informativnega programa na dve uredniški enoti: na prvem in na drugem programu.