Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

love-island1 Svet24.si

Za 13 milijonov evrov lahko kupite del znamenitega...

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Iryna Osypenko Njena.si

Iryna Osypenko zaradi hudega stresa močno ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Totalna polomija na TV Slovenija: oddaja Panorama izginja iz programa na drugem sporedu

Deli na:
Totalna polomija na TV Slovenija: oddaja Panorama izginja iz programa na drugem sporedu

Po prvotnem programskem produkcijskem načrtu naj bi bil na drugem programu TVS dvourna informativna oddaja med 20 in 22. uro - Foto: TV Slovenija

Oddaja Panorama je največja polomija novega vodstva TV Slovenija, saj so jo skrajšali na vsega deset minut, njene ustvarjalce pa prezaposlili v informativni program na prvem programu.

Po prvotnem programskem produkcijskem načrtu naj bi bil na drugem programu TVS dvourna informativna oddaja med 20 in 22. uro, namesto tega je sledila enourna oddaja Panorama, pa še ta s trimesečno zamudo. Od konca poletja so jo skrajšali, najprej od 19. 55 do 20.15, zdaj pa le še od 19.55 do 20.05. Skrajšali so tudi oddajo Magnet, in sicer iz 15 na pet minut.

Skupaj z oddajo izginjajo tudi njeni sodelavci: večina med njimi (Gašper Petovar, Jaka Elikan, Nastja Stopar itd.) so medtem postali ustvarjalci osrednjih informativnih oddaj na prvem programu.

Naslednji teden pa oddaje sploh ni na sporedu: v ponedeljek bo v tem času na sporedu ponovitev dokumentarca Oddajniki in (dobre) zveze, v torek ponovitev dokumentarca Posebne zgodbe: ADHD, v sredo ponovitev oddaje Podjetno naprej: Misija Mlada kohezija/Olea, ekološka kmetija, v četrtek bo šport, nato kuharsko-popotniška oddaja, Panorama pa bo na sporedu šele ob 21.30, deset minut pozneje bo sledila Znanost in tehnologija, nato pa ob 21.55 petminutna oddaja Magnet. V petek spet ne bo Panorame, saj je na sporedu šport. Bo pa zato na sporedu rubrika Koda, ki so jo prestavili na prvi program ob 18. uri.

Skupaj z oddajo izginjajo tudi njeni sodelavci: večina med njimi (Gašper Petovar, Jaka Elikan, Nastja Stopar itd.) so medtem postali ustvarjalci osrednjih informativnih oddaj na prvem programu, čeprav je programski svet lani sprejel sklep o delitvi informativnega programa na dve uredniški enoti: na prvem in na drugem programu.