cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lado Ambrožič: Lahko nastavijo direktorje in urednike, ne morejo pa novinarjev

Deli na:
Lado Ambrožič: Lahko nastavijo direktorje in urednike, ne morejo pa novinarjev

Lado Ambrožič - Foto: Primož Lavre

»Volilna soočenja morajo biti na prvem programu. Na drugem bodo slabše gledana. Dobro se spoznam na to, kako deluje drugi program,« pravi Lado Ambrožič.

Velja za legendo slovenske televizije, več kot 40 let je delal na nacionalni RTV, dolga leta je bil odgovorni urednik informativnega programa, vodil je številne odmevne oddaje, je oče Odmevov, nazadnje je bil varuh pravic gledalcev in poslušalcev, zdaj pa je programski svetnik, a nihče v vodstvu ga ni vprašal za nasvet, kako naj izboljšajo TV program.

Prepričan je, da bo informativni program na drugem sporedu slabše gledan, ker je rezerviran za šport. Zaupal nam je tudi, zakaj ljudje raje gledajo POP TV, kaj je narobe z oddajami na TVS, kaj meni o sedanjih urednikih in novinarjih, kako je politika na informativni program vplivala nekoč in kako danes ter zakaj ne more računati na subvencijo za svojo biografsko knjigo, ki je tik pred izidom.

»Ve se, da generalni direktor uživa zaupanje politike, saj je sam minister Počivalšek v nekem krogu izjavil, da je Andrej Grah Whatmough njihov kader,« opisuje, kako je vodstvo zavoda povezano z vladajočo politiko.



»Drnovšek se v televizijo ni vtikal, njegovi pa so hoteli nadzorovati televizijo in so me zato na koncu po devetih letih vrgli.« Preberite, kateri politiki so se takrat vmešavali v televizijo, ali je bil med njimi tudi Milan Kučan in kakšne izkušnje je imel z Janezom Janšo.

Dotaknil se je tudi Pričevalcev, ki jih gosti Jože Možina: »Ernest Petrič je bil v prejšnjem režimu protežirani človek. Bil je član vlade, diplomat, potem pa se pojavi med pričevalci, kako je bilo hudo. Kako more on to govoriti? Moral bi biti tiho kot noč.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24