martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

lockdown, milano, karantena, prazna ulica Svet24.si

Pri nas razglasitev epidemije in "policijska ura,"...

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

20200110-00983419 Necenzurirano

Poraz Aleša Hojsa in zmaga za odstavljenega šefa...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

Njena.si

Do lepo oblikovane ritke z brezplačnim treningom ...

Slovenija

Od Kučanovega sina do Janševega ministranta: Kako je Matej Tonin vrnil NSI v objem SDS

Deli na:
Od Kučanovega sina do Janševega ministranta: Kako je Matej Tonin vrnil NSI v objem SDS

Matej Tonin in Janez Janša - Foto: Primož Lavre

V tretji Janševi vladi so trije ministri NSI najbolj lojalni in poslušni partnerji. Čeprav je Matej Tonin podpredsednik vlade, se ne oglaša in ne problematizira spornih kadrovskih potez SDS, nestrpnih in žaljivih tvitov ter netenja ideoloških sporov.

Od sredine, kamor je stranko popeljala prejšnja predsednica Ljudmila Novak, je ostala le še bleda senca. Tudi volivci jo zapuščajo, kar kažejo ankete in strankine interne raziskave.

»Milan Kučan nima sina, a nič zato – ima Tonina,« je novembra 2016 tvital prvak SDS Janez Janšo, ko je spremljal kongres NSI, ki se je pomikala v sredino in stran od njegovega dežnika.


Pišemo, kaj vse so Toninu očitali v SDS in kako se je vse skupaj spremenilo, ko je prevzel NSI iz rok Ljudmile Novak. Tudi Aleš Hojs je o mladi ekipi okoli Tonina tvital, da so »vroči navijači«, zdaj pa je skupaj z njimi v Janševem »vlakcu«.


Razkrivamo, kako je Tonin utiral pot za Janševo vrnitev na čelo vlade, čeprav se je že sam videl za premierja po latvijskem modelu, kako se je izjalovil njegov sredinski trojček in kako je pozabil na uresničitev odločbe ustavnega sodišča glede enakopravnega financiranja osnovnega šolstva.

SDS je zoper prejšnjega premierja Marjana Šarca vložila ustavno obtožbo, ker v stotih dneh ni rešil tega vprašanja, zdaj pa so že več kot pol leta na oblasti tisti, ki so vlagali ustavno obtožbo, starši otrok v zasebnih osnovnih šolah pa še vedno doplačujejo za javni program izobraževanja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...