UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

celje Ekipa24.si

S kom v 3. krogu evropskih kvalifikacij? Če ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

nika prevc pm Ekipa24.si

Nika Prevc je zablestela kot še nikdar! Naša ...

Slovenija

Obvoz Jankovića: SDS sestavlja svojo koalicijo

Deli na:
Obvoz Jankovića: SDS sestavlja svojo koalicijo

Foto: Bobo

Lista Virant, DeSUS, SLS in NSi naj bi od stranke SDS prejele osnutek koalicijske pogodbe. Vodja poslanske skupine SLS Franc Bogovič je za oddajo Svet na Kanalu A tudi potrdil, da so v njegovi stranki omenjeni osnutek koalicijske pogodbe prejeli, da pa gre za "zelo grob dokument, ki je bil očitno pripravljen zelo na hitro".

Na tej povezavi si lahko preberete PISMO JANŠE PREDSEDNIKOM STRANK

Ob tem Bogovič meni, da osnutka koalicijske pogodbe do sredine ustanovne seje še nihče ni pripravljal. "Na ta način je sedaj jasno, da se tudi druga največja stranka v parlamentu zaveda, da lahko, v kolikor uskladi programske stvari, predvsem pa poišče tudi dogovor, kako sodelovati, sklene tudi koalicijo," je dodal.

Kot je še pojasnil Bogovič, je dokument prišel, ko je bil dogovor med predsedniki SLS, DeSUS in Liste Virant Radovanom Žerjavom, Karlom Erjavcem in Gregorjem Virantom že sklenjen.

Žerjav, Erjavec in Virant so se namreč danes na sestanku po seji DZ dogovorili, da bodo sodelovanje, ki se je začelo z deblokado parlamenta ob izvolitvi predsednika DZ, nadaljevali. Z analizo svojih programov bodo po besedah Viranta ugotovili, ali lahko na pogovorih s predsednikom republike naslednji teden nastopijo skupaj.

Na sredini ustanovni seji DZ so se sicer SDS, Lista Virant, SLS, DeSUS in NSi odločile, da bodo za predsednika DZ glasovanja podprle Gregorja Viranta, ki je nato tudi dobil večinsko podporo poslank in poslancev.