pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Imena ministrov znana najkasneje v petek

Deli na:
Imena ministrov znana najkasneje v petek

Foto: Primož Lavre

Predsedniki koalicijskih strank o imenih ministrskih kandidatov danes niso govorili, temveč bodo to dorekli v četrtek in petek, je po sestanku novinarjem povedal predsednik SLS Radovan Žerjav. Glede morebitne vrnitve tožilstva z ministrstva za notranje zadeve na ministrstvo za pravosodje pa pojasnjuje, da koalicijska pogodba ostaja takšna, kot je.

Predsedniki koalicijskih strank SDS, Liste Virant, SLS, DeSUS in NSi, Janez Janša, Gregor Virant, Radovan Žerjav, Karl Erjavec in Ljudmila Novak, so se v DZ danes pogovarjali o delovanju nove koalicije. Žerjav pravi, da zadeve tečejo po pričakovanjih in da je zadovoljen, v petek pa bo spisek ministrskih imen na mizi.

O ministrskih kandidatih se danes po Žerjavovih besedah niso pogovarjali, saj je za to še čas in bo zakon o vladi sprejet v soboto, čeprav tudi njega zanima, kakšna bo ministrska ekipa. SLS bo sicer imena ministrskih kandidatov iz njihove kvote potrdila na seji izvršilnega odbora, ki bo v torek.
 
Predsedniki koalicijskih strank so se po besedah predsednika SLS pogovarjali tudi o pripravah na rebalans proračuna. Medtem pa Žerjav zatrjuje, da o morebitnih spremembah koalicijske pogodbe niso razpravljali in da ta vključno s protokoli zaenkrat ostane takšna, kot so jo podpisali. S tem odgovarja tudi na vprašanje morebitnega prenosa tožilstva na ministrstvo za pravosodje. Z novelo zakona o vladi so namreč skladno s koalicijsko pogodbo tožilstvo prenesli na ministrstvo za notranje zadeve.