Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obeta se Jankovićev šov sredi Ljubljane - gre ali ne gre na volitve?

Deli na:
Obeta se Jankovićev šov sredi Ljubljane - gre ali ne gre na volitve?

Foto: Bobo

Ljubljanski župan Zoran Janković bo danes popoldne v Ljubljani javnosti sporočil odločitev, ali bo aktivno sodeloval na bližnjih državnozborskih volitvah ali ne. Jankoviću je poziv k sodelovanju na volitvah na mestni občinski upravi v ponedeljek izročila skupina prepoznavnih posameznikov iz slovenskega javnega življenja.

Janković bo danes na Kongresnem trgu v Ljubljani sporočil le, ali bo šel na parlamentarne volitve ali ne, ne bo pa še pojasnil, na kakšen način bi to storil. Za to ima čas do 9. novembra. S tem je v ponedeljek odgovoril tudi na vprašanje, ali razmišlja o listi ali o stranki.

Poudaril pa je, da bo "svoje delo naprej opravljal do konca, enako kot v prvem mandatu in ne bo nobenega prostega teka. Tudi ekipa bo normalno delala".
 
Na vprašanje, kaj ga spodbuja in kaj odvrača od parlamentarnih volitev, je Janković odgovoril, da so nedvomno podporno pismo državljanov in tudi poziv uglednih državljanov tisto, kar govori za to, da gre na volitve. Na drugi strani pa izpostavlja dober razvoj Ljubljane in njegovo dobro ekipo v mestnem svetu.
 
O kandidaturi Zorana Jankovića na parlamentarnih volitvah in njegovem potegovanju za mandatarsko mesto se ugiba že vse od njegovega vstopa v župansko bitko leta 2006. Janković je sicer to možnost večkrat zavrnil oziroma je zatrdil, da se ne bo včlanil v nobeno politično stranko.
 
V ponedeljek je pojasnil, da se je o tem začel pogovarjati po neizglasovani zaupnici vladi.