pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Občina Zagorje s pritožbo proti odločitvi sodišča o odstranitvi Drnovškovega kipa

Deli na:
Občina Zagorje s pritožbo proti odločitvi sodišča o odstranitvi Drnovškovega kipa

Foto: Primož Lavre

Občinski svet občine Zagorje ob Savi je na današnji izredni seji z večino glasov svetnikov odločil, da se bo občina pritožila na odločitev okrajnega sodišča v Trbovljah o odstranitvi bronastega kipa Janeza Drnovška iz mestnega parka ter imena pokojnega predsednika države iz imena parka, je za STA potrdil zagorski župan Matjaž Švagan.

Po njegovih besedah bodo pritožbo na višje sodišče v Ljubljani vložili v naslednjih dneh, zadnji dan za vlogo pa je 4. februar. Povedal je, da so se za pritožbo odločili, ker ocenjujejo, da okrajno sodišče v Trbovljah ni upoštevalo odločitve občinskega sveta, da postavijo spomenik častnemu občanu občine Zagorje ob Savi, nekdanjemu predsedniku države in vlad. "Skratka, gre za javno osebnost, na katero smo občani in občanke bili in smo ponosni in bo simbol zagorske doline," je dejal. Dodal je, da je bila po njegovem mnenju sodba izrečena bolj na osebni ravni.

Švagan je povedal še, da so na seji občinskega sveta za pritožbo občine glasovali svetniki njegove stranke Zagorje gre naprej, ki ima v svetu tudi večino, ter stranke DeSUS, odločitev je podprl tudi samostojni svetnik Mitja Drobež. Proti so po Švaganovih navedbah glasovali svetniki Zares, SD, NSi in liste Moja dolina. Proti je bil tudi svetnik SLS, svetnika SDS sta se glasovanja vzdržala.