pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

O Janši na vrhovnem sodišču 30. septembra

Deli na:
O Janši na vrhovnem sodišču 30. septembra

Foto: Bobo

Na vrhovnem sodišču so končno objavili datum, ko bodo odločali o zahtevah za varstvo zakonitosti Janeza Janše, Ivana Črnkoviča in Toneta Krkoviča v zadevi Patria. Po besedah predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše je na predlog sodnice poročevalka Vesne Žalik odredil sejo na dan 30. septembra.

V senatu bodo poleg Masleše kot predsedujočega še poročevalka Vesna Žalik, vodja kazenskega oddelka Marko Šorli, Barbara Zobec- žena ustavnega sodnika Jana Zobca in Maja Tratnik.

O Masleševi pristranskosti v tej zadevi je skoraj škoda izgubljati besed, omenimo lahko zgolj njegov napad na Janeza Janšo na letošnjih sodniških dnevih na začetku junija, kar je nezaslišano z vidika ustavnega načela neodvisnega in nepristranskega sodišča.

O Vesni Žalik in Maji Tratnik smo že večkrat pisali. Njen oče Martin Žalik je bil tisti tožilec, ki je preganjal ljudi v povojnih dachauskih procesih in na Nagodetovem procesu, kjer so padale celo smrtne obsodbe. Poleg tega pisni viri pravijo, da je Martin Žalik kot komunistični aktivist v času vojne predlagal likvidacijo priljubljenega župnika Danijela Halasa, čemur je večina navzočih partizanov nasprotovala, kljub temu pa je bil Halas kasneje ustreljen, njegovo telo so vrgli v Muro.

Pri Maji Tratnik je pozornost javnosti vzbudila okoliščina, da je bila njena mama Jolanka Kuhar tista tožilka, ki je preganjala osamosvojitelja Jožeta Pučnika v procesu leta 1959. Obsojen je bil na devet let strogega zapora, ker naj bi rušil oblast delovnega ljudstva. Pučnik si je Kuharjevo zapomnil kot »silno zagrizeno gospo«, ki je sodnike opozarjala, da obstaja za kaznivo dejanje, ki so mu ga pripisali, tudi smrtna kazen.

V zvezi z Maslešo pa lahko dodamo še, da gre za sodnika, ki se je v času osamosvojitve posmehoval Sloveniji in se navduševal, da bo njegova jugovojska obračunala z našo domovino oziroma jo tepihovala.