pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

princ meghan Odkrito.si

Zahtevala je, da se upre edini prošnji pokojnega ...

obdojka Ekipa24.si

Kdo je med prvimi čestital slovenskim ...

Slovenija

Novi direktor RTVS Grah Whatmough je na muho vzel direktorico TVS Natalijo Gorščak

Deli na:
Novi direktor RTVS Grah Whatmough je na muho vzel direktorico TVS Natalijo Gorščak

Natalija Gorščak - Foto: Mediaspeed

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Andrej Grah Whatmough je programskemu svetu predlagal razrešitev direktorice Televizije Slovenija (TVS) Natalije Gorščak, je za STA potrdila Gorščakova. Kot je poudarila, ne namerava odstopiti, saj ocenjuje, da delo dobro opravlja in da ji s strokovnega vidika ni mogoče ničesar očitati.

Gorščakova je pojasnila, da je prejela predlog za razrešitev, ima pa možnost zagovora oz. "ukrepanja v zvezi s tem". O vsebini predloga za razrešitev še ni želela govoriti. Je pa poudarila, da je za presojo o njeni razrešitvi pristojen programski svet RTVS.

Odstopiti ne namerava, saj je prepričana, da svoje delo dobro opravlja. "Nikoli nisem bila tu zaradi položaja, ampak zato, ker zelo rada delam na televiziji in me to delo izjemno zanima," je pojasnila.

Kot je dodala, je tudi mednarodno zelo dejavna, med drugim je izvoljena podpredsednica televizijskega komiteja pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU).

Direktorica TVS je Gorščakova postala marca 2019, pred tem je to delo opravljala kot vršilka dolžnosti. V začetku letošnjega leta se je potegovala tudi za položaj generalne direktorice RTVS, a je aktualni generalni direktor v drugem krogu prejel večjo podporo programskih svetnikov.

Loading...