gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Nov odstop v UKC

Deli na:
Nov odstop v UKC

Foto: STA

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je odstopila predstojnica kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo Janja Pretnar Oblak, vzrok je nestrinjanje z načrti in razvojno vizijo vodstva nevrološke klinike in UKC Ljubljana, poroča spletno Delo.

Po navedbah medija je predstojnica oddelka za možganske kapi Pretnar Oblakova v ponedeljek popoldne o odstopu obvestila generalnega direktorja zavoda Andraža Kopača, strokovno direktorico Marijo Pfeifer in sodelavce na nevrološki kliniki.

Odstopila je, ker se njen pogled na kompetence predstojnika, organizacijo in razvoj kliničnega oddelka bistveno razlikuje od vizij in načrtov vodstva nevrološke klinike, ki jo vodi Simon Podnar, in vodstva zavoda. "Ker je poleg tega moje delo zelo oteženo zaradi obstrukcij oziroma nedelovanja posameznih sodelavcev znotraj oddelka, ne vidim smisla v nadaljevanju," je po poročanju portala zapisala Pretnar Oblakova. Obenem je odstopila tudi z mesta vodje delovne skupine projekta Telekap, ki je nacionalni projekt za pomoč ljudem z možgansko kapjo po vsej Sloveniji.

Po navedbah Dela bo oddelek za možganske kapi do novega razpisa vodil Fajko Bajrovič.

Pretnar Oblakova je prevzela vodenje oddelka pred dvema letoma in pol po tistem, ko je vodstvo zavoda zaradi afere Radan odstavilo s položaja dotedanjo predstojnico Bojano Žvan. Žvanova se je kasneje prijavila na razpis za strokovno direktorico zavoda, kjer pa se je svet zavoda odločil izbrati sedanjo direktorico, Marijo Pfeifer. Žvanova zdaj na sodišču dokazuje, da Pfeiferjeva nima formalnih pogojev za vodenje UKC Ljubljana, hkrati pa si prizadeva za vodenje projekta Telekap, ki ga je zasnovala, so še pojasnili na spletnem Delu.