miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

Slovenija

Telekomovo omrežje je včeraj klecalo

Deli na:
Telekomovo omrežje je včeraj klecalo

Foto: Bobo - Sedež Telekoma Slovenije.

Mobilno omrežje Telekoma Slovenije ponovno nemoteno deluje, so včeraj zvečer sporočili iz družbe. Do občasnih težav v delovanju klicev in mobilnega prenosa podatkov je prihajalo pri delu uporabnikov po vsej Sloveniji, so pojasnili. Po navedbah nekaterih uporabnikov so se težave pojavljale tudi pri delovanju POS terminalov.

Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, za nemoteno delovanje omrežja skrbijo tako na terenu kot v nadzorno-operativnem centru in podpornih operativnih tehničnih ekipah. A žal se tudi pri najsodobnejši tehnologiji še vedno lahko zgodi, da se v določenih okoliščinah obnaša drugače, kot si želimo in pričakujemo.

Danes je v Telekomovem omrežju prišlo do medsebojnih motenj med sistemi IP transportnega omrežja, ki se sicer dopolnjujejo. Delovanje mobilnih storitev je bilo zato moteno med 14.05 in 17.30. V znak opravičila so se odločili vsem naročnikom mobilnih paketov v septembru podariti pet GB prenosa podatkov.

Današnje motnje v omrežju za Telekom niso bile prve. Pred tem so se med drugim pojavile sredi letošnjega maja, ko je na območju celotne Slovenije prišlo do motenj v delovanju nekaterih mobilnih storitev.

Telekom Slovenije je največji telekomunikacijski operater v državi. Pri mobilni telefoniji ima malo več kot 40-odstotni delež.

loading...
Loading...