miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Slovenija

Telekomovo omrežje je včeraj klecalo

Deli na:
Telekomovo omrežje je včeraj klecalo

Sedež Telekoma Slovenije. - Foto: Bobo

Mobilno omrežje Telekoma Slovenije ponovno nemoteno deluje, so včeraj zvečer sporočili iz družbe. Do občasnih težav v delovanju klicev in mobilnega prenosa podatkov je prihajalo pri delu uporabnikov po vsej Sloveniji, so pojasnili. Po navedbah nekaterih uporabnikov so se težave pojavljale tudi pri delovanju POS terminalov.

Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, za nemoteno delovanje omrežja skrbijo tako na terenu kot v nadzorno-operativnem centru in podpornih operativnih tehničnih ekipah. A žal se tudi pri najsodobnejši tehnologiji še vedno lahko zgodi, da se v določenih okoliščinah obnaša drugače, kot si želimo in pričakujemo.

Danes je v Telekomovem omrežju prišlo do medsebojnih motenj med sistemi IP transportnega omrežja, ki se sicer dopolnjujejo. Delovanje mobilnih storitev je bilo zato moteno med 14.05 in 17.30. V znak opravičila so se odločili vsem naročnikom mobilnih paketov v septembru podariti pet GB prenosa podatkov.

Današnje motnje v omrežju za Telekom niso bile prve. Pred tem so se med drugim pojavile sredi letošnjega maja, ko je na območju celotne Slovenije prišlo do motenj v delovanju nekaterih mobilnih storitev.

Telekom Slovenije je največji telekomunikacijski operater v državi. Pri mobilni telefoniji ima malo več kot 40-odstotni delež.

Loading...