nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. februarja

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

iva krajnc aljosa bagola 2 sašo radej Njena.si

Tako talentirana je hči Ive Krajnc Bagola in ...

Slovenija

Norost: 21-letnica si je prostovoljno odrezala roko nad zapestjem in želela ogoljufati zavarovalnico

Deli na:
Norost: 21-letnica si je prostovoljno odrezala roko nad zapestjem in želela ogoljufati zavarovalnico

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Ljubljanski kriminalisti so minuli teden zaključili preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letna osumljenka s krožno žago za les namerno odrezala roko nad zapestjem.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Valter Zrinski, so kaznivih dejanj osumljeni 21-letnica, 29-letnik, 58-letnica in 63-letnik iz Ljubljane oz. njene okolice, vsi v sorodstvenem razmerju.

Ob koncu lanskega leta so po vnaprejšnjem medsebojnem dogovoru in razdelitvi vlog s ciljem pridobitve velike premoženjske koristi na goljufiv način pri petih slovenskih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje. V začetku letošnjega leta, ko so bile vse zavarovalne police v veljavi in so bili plačani prvi obroki, si je 21-letnica na domu 63-letnika na čelilni in zajeralni žagi namerno odrezala levo roko nad zapestjem. Povzročeno poškodbo, ki je bila po besedah Zrinskega skrbno načrtovana s ciljem pridobitve visokih odškodnin, so osumljenci v nadaljevanju lažno prikazovali kot nesrečo pri žaganju vej.

63-letnik je močno poškodovani 21-letnici na kraju dogodka nudil prvo pomoč in jo nato odpeljal proti ljubljanskemu Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC), odrezan del roke pa je pustil na kraju dogodka. Med vožnjo proti Ljubljani so poškodovano prevzeli zdravstveni delavci reševalne postaje Ljubljana in jo odpeljali v klinični center. Odrezan del roke so v UKC nato prepeljali policisti PU Ljubljana, ki so bili obveščeni o dogajanju. Zdravniki so z operacijo uspeli odrezan del roke prišiti.Osumljeni so le nekaj dni zatem na vseh petih zavarovalnicah podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, vendar do izplačila ni prišlo, saj so kriminalisti še pravočasno zaznali njihove namere. Če bi do izplačila prišlo, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine in še 3050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti, kar znaša še dodatnih nekaj 100.000 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi.

Glede na sklenjena zavarovanja bi bila sicer v primeru 100-odstotne invalidnosti ta zavarovalnina bistveno višja, saj bi osumljena lahko prejela več kot 1,2 milijona evrov odškodnine in več 100.000 evrov v obliki izplačane mesečne rente. Kriminalisti domnevajo, da sta osumljena odrezan del roke na kraju dogodka pustila ravno zaradi večje odškodnine.

Policisti so vsem osumljencem odvzeli prostost in jih pridržali. Po vseh zbranih obvestilih sta po zaslišanju pri preiskovalni sodnici v priporu ostala 21-letnica in 29-letnik. Slednjega je policija zaradi finančnih goljufij že obravnavala. Če jim bo dokazano kaznivo dejanje poskusa goljufije, jim grozi kazen zapora od enega do osem let.

loading...
Loading...