krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z orožjem – čeprav se v stranki distancirajo od norosti na Nova24TV!

Deli na:
Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z orožjem – čeprav se v stranki distancirajo od norosti na Nova24TV!

Davorin Kopše - Foto: Igor Gošte

Davorin Kopše, nesojeni poslanec SDS in vidni član stranke, je tvitnil, da so se pred 31 leti z orožjem uprli diktaturi in jo nadomestili z demokracijo. »Če bo treba, bomo vajo ponovili,« pravi Kopše, ki je ob tem označil stranko Gibanje Svoboda.

Kopše je tvital v odziv na kritike, ki so letele na oddajo Kdo vam laže in njenega voditelja Borisa Tomašiča. V oddaji je namreč klicatelj pozival k oboroženemu uporu zoper vlado in med drugim dejal: »Tisti, ki imate orožje doma, ne ga predati policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili. Da se obračuna. Ker tukaj drugega ni. Sila zahteva silo.«

Hujskanje, laži in norosti na Nova24TV: Revoz naj plača spomenik Janeza Janše, pozivi k oboroženemu obračunu z vlado

Tomašič je ob tem dejal: »Ja, jaz sem že pred časom rekel: Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli. Bojim se, da bo to res, ker drugače – vidite, kaj delajo in nas bodo podjarmili in ni zastonj Cankar pisal, da smo hlapci, če bomo to dovolili.«

Oddaja, besede gledalca in nato še Tomašičev odziv so naletele na ogromno zgražanja, ne samo na levici in v vrstah vladajoče koalicije. Poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek je dejala, da je »pogovor, ki ščuva k nasilnemu pregonu vlade z oblasti, je, milo rečeno, srhljiv in je tudi že predan policiji.« Od posnetka in besed gledalca so se distancirali tudi v SDS, poslanec Žan Mahnič je denimo za N1 izjavil, da je posnetek »nagnusen in vsega obsojanja vreden« ter da bi moral voditelj oddaje, ki je to poslušal, prekiniti telefonski klic.

A kljub takim odzivom je Kopše tvitnil, kar mu je očitno ležalo na duši. Tomašiča pa je še bodril s sporočilom: "Brez popuščanja Boris. Če bodo uvedli diktaturo (kažejo, da si to močno želijo), se bomo uprli. Tudi z orožjem, če bo treba."