petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NLS Cerarja poziva k vetu na vstop Turčije v EU

Deli na:
NLS Cerarja poziva k vetu na vstop Turčije v EU

Foto: Bobo

Turčiji ni mesta v Evropski uniji, menijo v Novi ljudski stranki. Pravijo, da "država s takšno politiko in takšnimi ukrepi, ne sodi v 21. stoletje, še manj pa v Evropsko unijo, saj ruši že vse do sedaj zagotovljene človekove pravice in pravne standarde, ki veljajo v Evropi". Premierja Cerarja poziva k sklicu izredne sejo vlade in sprejetju veta za vstop Turčije v EU.

Izjava NLS:

Nova ljudska stranka je proti vstopu Turčije v EU

V Novi ljudski stranki spremljamo aktualne politične razmere v Evropski uniji in v Turčiji. Dogajanje, ki smo mu v zadnjem času priča v Turčiji, predvsem pa nekateri nedemokratični ukrepi, ki jih izvaja predsednik Erdogan, so nadvse zaskrbljujoči za prihodnost demokracije in tudi prihodnost Evrope. Predsednik Turčije politično obračunava s svojimi nasprotniki, iz dneva v dan se vrstijo politične aretacije, zapiranja nedolžnih ljudi (sodniki, novinarji, učitelji), zapiranja nekaterih ustanov (zasebna šola, mediji, itd.). Predsednik Erdogan je za svoje politične nasprotnike predlagal celo uvedbo smrtne kazni. Takšno ravnanje je za Novo ljudsko stranko zaskrbljujoče in nesprejemljivo. Turčija posega po ukrepih, ki so nedemokratični in globoko posegajo v človekove pravice, katere pa so v Evropskih državah trenutno zajamčene z Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic.

V Novi ljudski stranki smo prepričani, da država s takšno politiko in takšnimi ukrepi, ne sodi v 21. stoletje, še manj pa v Evropsko unijo, saj ruši že vse do sedaj zagotovljene človekove pravice in pravne standarde, ki veljajo v Evropi. Zoper takšne nehumane razmere, ki so nam z vsakim dnem bližje, je potrebno nujno in nemudoma ukrepati, saj Turčija glede na njeno sedanje nedemokratično delovanje, ne more oziroma ne sme postati članica držav Evropske unije. Zato pozivamo predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira CERARJA, da nemudoma skliče izredno sejo vlade, na kateri naj, glede na množične kršitve, ki se dogajajo v Turčiji, sprejmejo veto za vstop Turčije v EU. Prav tako pozivamo Odbor za zunanjo politiko Vlade RS, da skliče izredno sejo na kateri je nujno potrebno obravnavati navedeno problematiko in sprejeti takšne ukrepe, ki zagotavljajo varstvo človekovih pravic, brez ogrožanja demokracije in evropskih načel. Odbor naj prav tako sprejme stališča in smernice za nadaljnje delovanje vlade ter ukrepe, ki jih bo izvajala zunanja politika Republike Slovenije.

S srcem ZA Slovenijo,

Franc KANGLER
Predsednik Programskega sveta NLS

Video izjave Franca Kanglerja: