verboten Odkrito.si

Natalija Verboten žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. avgusta

tretje oko, akaša Petisvet

Akaški zapisi dostopni vsakemu, to je pot do njih

vodstvo UKC Svet24.si

Slovenski otroci umirajo, zdravniki pa se kregajo

16-oliver dragojevic Svet24.si

To si je o Slovencih mislil Oliver Dragojević

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Petra_Kercmar_foto_Mankica_Kranjec Njena.si

Z njim na dopustu uživa Petra Krčmar

Slovenija

Ni zime za eskime! Na Rdečem križu ob milijonskih izgubah kar 2616 evrov neto Renati Brunskole

Deli na:
Ni zime za eskime! Na Rdečem križu ob milijonskih izgubah kar 2616 evrov neto Renati Brunskole

Foto: Bobo - Plača Renate Brunskole je kar 2616 evrov neto.

Plača generalne sekretarke Brunskoletove je na podlagi njene pogodbe o zaposlitvi 4118 evrov bruto oziroma 2616 evrov neto, so za Reporter pojasnili v RKS. Poleg tega dobi še povprečno 70 evrov na mesec za potne stroške.

Pri humanitarni organizaciji, kjer sicer pomagajo socialno najšibkejšim v družbi, tako visoko plačo generalne sekretarke pojasnijo, češ da po zakonu o humanitarnih organizacijah prejemki zaposlenih ne smejo biti višji, kot jih določata zakon in kolektivna pogodba za področje zdravstva in socialnega varstva. V skladu s kolektivno pogodbo RKS in aktom o organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v RKS je uvrščena v 58. plačni razred!

Pomeni, da so Brunskoletovo uvrstili v enega od najvišjih oziroma najbolje plačanih plačnih razredov. Pri tem naj povemo, da glede na trenutno organiziranost RKS nikakor ni menedžerka, ki bi imela pod sabo 76 zaposlenih po vsej Sloveniji, pač pa vodi zgolj centralo z 12 ali 13 zaposlenimi. Lani so imeli 7,44 milijona evrov prihodkov in 7,41 milijona odhodkov.

Prihodki so iz naslova dotacij Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, dotacij iz proračuna in javnih sredstev, donacij pravnih in fizičnih oseb, prihodkov od prodaje in prihodkov od dejavnosti. Med drugim zajemajo področja krvodajalstva, prve pomoči, pomoči v naravnih in drugih nesrečah, razdeljevanja socialne pomoči.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN V TRAFIKI24