IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Slovenija

Ni zime za eskime! Na Rdečem križu ob milijonskih izgubah kar 2616 evrov neto Renati Brunskole

Deli na:
Ni zime za eskime! Na Rdečem križu ob milijonskih izgubah kar 2616 evrov neto Renati Brunskole

Foto: Bobo - Plača Renate Brunskole je kar 2616 evrov neto.

Plača generalne sekretarke Brunskoletove je na podlagi njene pogodbe o zaposlitvi 4118 evrov bruto oziroma 2616 evrov neto, so za Reporter pojasnili v RKS. Poleg tega dobi še povprečno 70 evrov na mesec za potne stroške.

Pri humanitarni organizaciji, kjer sicer pomagajo socialno najšibkejšim v družbi, tako visoko plačo generalne sekretarke pojasnijo, češ da po zakonu o humanitarnih organizacijah prejemki zaposlenih ne smejo biti višji, kot jih določata zakon in kolektivna pogodba za področje zdravstva in socialnega varstva. V skladu s kolektivno pogodbo RKS in aktom o organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v RKS je uvrščena v 58. plačni razred!

Pomeni, da so Brunskoletovo uvrstili v enega od najvišjih oziroma najbolje plačanih plačnih razredov. Pri tem naj povemo, da glede na trenutno organiziranost RKS nikakor ni menedžerka, ki bi imela pod sabo 76 zaposlenih po vsej Sloveniji, pač pa vodi zgolj centralo z 12 ali 13 zaposlenimi. Lani so imeli 7,44 milijona evrov prihodkov in 7,41 milijona odhodkov.

Prihodki so iz naslova dotacij Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, dotacij iz proračuna in javnih sredstev, donacij pravnih in fizičnih oseb, prihodkov od prodaje in prihodkov od dejavnosti. Med drugim zajemajo področja krvodajalstva, prve pomoči, pomoči v naravnih in drugih nesrečah, razdeljevanja socialne pomoči.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN V TRAFIKI24

Loading...