porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Slovenija

Nekdanja ministrica Smerkoljeva in in njen šef kabineta sta na službeni poti v New York na veliko zapravljala

Deli na:
Nekdanja ministrica Smerkoljeva in in njen šef kabineta sta na službeni poti v New York na veliko zapravljala

Foto: Bobo

Nekdanja ministrica za kohezijo Alenka Smerkolj in vodja njenega kabineta Igor Lakota sta med službenim potovanjem v New York po poročanju POP TV zapravila več kot 9000 evrov. 5000 evrov je šlo za hotel, 900 evrov za eno od večerij, za prenosni računalnik pa 1300 evrov.

Smerkoljeva se je julija 2016 v New Yorku udeležila foruma OZN, z njo pa je šel tudi Lakota. Z računa za službeno kartico, ki so ga pridobili na POP TV, izhaja, da sta za hotel Fifty porabila skoraj 5000 evrov, strošek večerij je presegel 1200 evrov, poleg tega pa sta se vozila tudi z Uberjem in kupovala prek spleta. Lakota si je med drugim kupil službeni prenosni računalnik in si ga naročil v hotel.

Kljub temu se po poročanju televizije obema obetata tudi novi službi, in to kljub temu da policija zaradi informacijskega programa e-MA javnih naročil na službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko še vedno vodi predkazenski postopek glede plače Lakote. Dodatke in izplačila za stalno pripravljenost, s katerimi si je zviševal plačo, je pod drobnogled vzel tudi inšpektorat.

Lakota bo po navedbah POP TV postal gospodarski ataše na slovenskem veleposlaništvu v Budimpešti. V tujino gre tudi Smerkoljeva, saj je bila kot najboljša kandidatka potrjena za generalno sekretarko Alpske konvencije s sedežem v Innsbrucku.

loading...
Loading...