renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Slovenija

Nekdanja ministrica Smerkoljeva in in njen šef kabineta sta na službeni poti v New York na veliko zapravljala

Deli na:
Nekdanja ministrica Smerkoljeva in in njen šef kabineta sta na službeni poti v New York na veliko zapravljala

Foto: Bobo

Nekdanja ministrica za kohezijo Alenka Smerkolj in vodja njenega kabineta Igor Lakota sta med službenim potovanjem v New York po poročanju POP TV zapravila več kot 9000 evrov. 5000 evrov je šlo za hotel, 900 evrov za eno od večerij, za prenosni računalnik pa 1300 evrov.

Smerkoljeva se je julija 2016 v New Yorku udeležila foruma OZN, z njo pa je šel tudi Lakota. Z računa za službeno kartico, ki so ga pridobili na POP TV, izhaja, da sta za hotel Fifty porabila skoraj 5000 evrov, strošek večerij je presegel 1200 evrov, poleg tega pa sta se vozila tudi z Uberjem in kupovala prek spleta. Lakota si je med drugim kupil službeni prenosni računalnik in si ga naročil v hotel.

Kljub temu se po poročanju televizije obema obetata tudi novi službi, in to kljub temu da policija zaradi informacijskega programa e-MA javnih naročil na službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko še vedno vodi predkazenski postopek glede plače Lakote. Dodatke in izplačila za stalno pripravljenost, s katerimi si je zviševal plačo, je pod drobnogled vzel tudi inšpektorat.

Lakota bo po navedbah POP TV postal gospodarski ataše na slovenskem veleposlaništvu v Budimpešti. V tujino gre tudi Smerkoljeva, saj je bila kot najboljša kandidatka potrjena za generalno sekretarko Alpske konvencije s sedežem v Innsbrucku.

Loading...