1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nesreča po imenu Alenka Bratušek kar noče izginiti

Deli na:
Nesreča po imenu Alenka Bratušek kar noče izginiti

Foto: Bobo

Pred mesecem dni je nad Indijskim oceanom izginilo malezijsko letalo, za katerega se ne ve, kje, kdaj in kako se je ponesrečilo. V Sloveniji vemo, kje, kdaj in kako smo doživeli nesrečo, imenovano Alenka Bratušek, ki pa v primerjavi z malezijskim letalom kar noče izginiti s strici iz ozadja vred.

Premierka Alenka Bratušek je po prvotni vnemi (za zdaj) opustila zamisel o novem zvišanju DDV, toda v igri so nove davčne obremenitve, v javnem sektorju – svoji volilni bazi pa ne namerava narediti občutnih rezov. Finančni minister Uroš Čufer se še naprej zadolžuje, zato na letni ravni plačujemo rekordne obresti. Rahla gospodarska rast ob koncu lanskega leta ni posledica dela premierke, dosežena je bila ravnanju vlade navkljub.

Ne glede na to, ali bo vlada Alenke Bratušek denarno vrzel zaradi ustavno propadlega davka od nepremičnin skušala zapolniti z vnovičnim zvišanjem davka na dodano vrednost ali s kakšno drugo dodatno obremenitvijo gospodarstva in prebivalstva, je premierka znova zavajala javnost.

V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE VEČ O TEM, KAKO NAS BRATUŠKOVA IN FINANČNI MINISTER ČUFER POTISKATA VSE GLOBLJE V DOLŽNIŠKO SUŽENJSTVO; O POLOMU, KI GA BODO PLAČEVALI ŠE NAŠI VNUKI; KAKO SE MILAN KUČAN NORČUJE IZ DRŽAVLJANOV.