favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nepremičninski nesmisel: razkošna vila slovenjegraške sodnice vredna pičlih 92 tisoč evrov?

Deli na:
Nepremičninski nesmisel: razkošna vila slovenjegraške sodnice vredna pičlih 92 tisoč evrov?

Foto: Primož Lavre

Predsednica okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu Marija Krebl pravi, da je njena zasebna stvar, če je po podatkih v evidenci Gursa njena razkošna vila vredna le 92 tisoč evrov.

Podoben eksces kot pri hiši Hilde Tovšak je GURS naredila tudi pri vrednotenju hiše Marije Krebl, predsednice okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu. Hišo, veliko 219 kvadratnih metrov z gospodarskim objektom v velikosti 113 kvadratnih metrov, so ocenili na smešnih 92 tisoč evrov.

Že na prvi pogled (objavljamo fotografijo) je jasno, da gre za nepremičnino višjega cenovnega razreda z novejšo fasado in streho, v evidenci Gursa pa je zapisano, da je bila zgrajena 1911.(?), fasada pa da sploh ni bila obnovljena. S fotografije ni razvidno, za kakšen »gospodarski objekt« naj bi šlo pri hiši. Poleg predsednice sodišča Marije Krebl je polovični lastnih Rudolf Krebl. Glede na oceno Gursa bi morala plačati le 117 evrov nepremičninskega davka.

Na Kreblovo smo naslovili več vprašanj: kaj bo storila, da GURS ponovno ovrednoti njeno nepremičnino po vsaj približni tržni vrednosti, zakaj ni obvestila Gursa, da je hiša nova (ali prenovljena) in ne iz leta 1911. Zakaj ni navedla obnove fasade, kdaj je bila hiša dejansko zgrajena, kdaj obnovljena in za kakšen namen naj bi šlo pri gospodarskem objektu. S sodišča so nam odgovorili, da sodnica teh zadev ne bo pojasnjevala, ker gre za zasebne stvari.

Seveda ni zasebna stvar, če predsednica sodišča ne bo pošteno plačala davka v skladu z vsaj približno realno vrednostjo svoje nepremičnine, še manj pa je zasebno, če je pri tem celo zavedla Gurs ali opustila dolžnost sporočanja pravih podatkov. V prihodnje bomo raziskali tudi odziv z Gursa in sodstva na »zasebnost« Marije Krebl.