Revija Reporter
Slovenija

Nemški turistki je pod piransko cerkvijo spodrsnilo in padla je štiri metre globoko na skale v morju

STA

16. sep. 2019 14:13 Osveženo: 14:14 / 16. 9. 2019

Deli na:

V soboto ponoči sta se po podpornem zidu piranske stolnice sprehajala nemška državljana, ženski je pri tem zaradi spolzkega zidu spodrsnilo in je padla tri do štiri metre globoko na skale v morju. 42-letna Nemka se je pri padcu huje poškodovala, zato so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, so sporočili s koprske policijske uprave.

Reševalci in gasilci so na kraj nesreč prišli nekaj minut po tistem, ko so bili obveščeni o nesreči. Pri reševanju jim je pomagala policija s čolnom, da jim je osvetlila pot, so danes sporočili s policije.

Zaradi visoke vode, teme in skal poškodovanke niso mogli prenesti do reševalnega vozila. Patrulja je zato odplula do vozila prehospitalne enote, kjer so prevzeli žlebasto nosilo in z njim odpluli nazaj na kraj nesreče, kjer so poškodovanko prenesli do patruljnega čolna.

Po zaslugi policistov, gasilcev in reševalcev so poškodovanko varno prepeljali na obalo, oskrbeli in predali v oskrbo strokovnim službam. Med padcem si je zlomila ključnico, zapestje, nogo in zobe, poleg tega je dobila več udarnin in ureznin po celotnem telesu, so še sporočili.