kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanji šef policistov v Dravogradu pravnomočno opran krivde

Deli na:
Nekdanji šef policistov v Dravogradu pravnomočno opran krivde

Brezovnik zdaj odpoved pogodbe o zaposlitvi izpodbija z revizijo na vrhovnem sodišču. - Foto: Slovenska policija

Mariborsko višje sodišče je potrdilo odločitev slovenjgraškega okrajnega sodišča, ki je oktobra lani nekdanjega komandirja dravograjske policijske postaje Bogdana Brezovnika opralo očitkov, da je leta 2013 zagrešil kaznivo dejanje nezakonitega posredovanja. Brezovnik je tako pravnomočno oproščen krivde, poročata Delo in Slovenske novice.

Obtožnica je Brezovnika bremenila sumov sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Glede na obtožnico naj bi Brezovnik 1. junija 2013 poklical policista v patrulji in od njega zahteval, da naj voznika, ki naj bi ga Brezovnik poznal, ne kaznuje in da naj mu za kršitev izreče opozorilo, čeprav za to ni bilo pogojev po zakonu o prekrških.

Mariborski višji sodniki so Brezovnika zdaj potrdili odločitev prvostopenjskega sodišča, saj menijo, da ni dovolj dokazov, na podlagi katerih bi ga lahko z gotovostjo spoznali za krivega tega dejanja. Glavni dejavnik pri odločitvi sodišča je bilo, da Brezovnik ni vedel, da je bila prekoračitev hitrosti njegovega znanca tako visoka, da ni bilo pogojev za izrek opozorila.

Vodstvo policije je Brezovniku konec marca 2015 zaradi afere najprej prepovedalo opravljanje dela, zoper njega pa je nato začelo postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Nekdanji komandir je izredno odpoved sicer izpodbijal na delovnem sodišču in višjem delovnem sodišču, ki sta njegov zahtevek zavrnili. Odpoved zdaj izpodbija z revizijo na vrhovnem sodišču.