demi in ashton Svet24.si

Demi Moore o Ashtonu Kutcherju: "Prevaral me je in...

dennis rodman Svet24.si

Madonna mu je ponudila denar, da bi ji naredil ...

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija Njena.si

Kmetijo je zapustila Ksenija

Slovenija

Nebo se je zneslo nad Slovenijo, poplave in plazovi na Koroškem in Obali (FOTO in VIDEO)

Deli na:
Nebo se je zneslo nad Slovenijo, poplave in plazovi na Koroškem in Obali (FOTO in VIDEO)

Foto: Facebook - Poplave v Vuzenici.

Močnejši nevihti sta se včeraj razbesneli v zaledju Kopra oz. na območju Kraškega roba ter na območju Vuzenice in Mute, kjer so hudourniki in potoki poplavljali, plaz pa je zaprl koroško progo. Razmere se zdaj vsaj nekoliko umirjajo, na Koroškem pa gasilci na terenu pomagajo občanom pri odpravljanju posledic.

O hujših posledicah zaradi močnejših neviht, ki so jih spremljali nalivi in toča manjših dimenzij, na širšem območju slovenske Istre ni poročil. Popoldne se je sodeč po radarski sliki na vremenskem portalu Agencije RS za okolje (Arso) nevihtna linija pomaknila proti Notranjski.

Slovenske železnice (SŽ) so sporočile, da je zaradi neurja prišlo do izpada elektrike na progi Koper-Divača, zaradi česar je bil promet močno oviran, vendar pa so vmes napako že odpravili.

Zaradi nespametnega ravnanja voznikov v nevihti je bil za krajši čas zaprt tudi predor Kastelec na primorski avtocesti. Vozniki so namreč ustavljali v predoru zaradi toče.

Druga močnejša nevihtna celica je nastala na Koroškem, na območju Dravograda, Vuzenice in Mute, kjer je bilo divjanje narave najhujše. Poleg silovitega naliva se je pojavila tudi toča, narasli so hudourniki.


Portal Neurje.si je poročal, da je na območju Mute padlo več kot 100 milimetrov padavin v zelo kratkem času, zato so hudourniki in potoki poplavljali. Iz SŽ so prek Twitterja objavili, da je zaradi plazu do nadaljnjega zaprta koroška proga, s Centra za obveščanje RS (Cors) pa so sporočili, da je zaradi plazu zaprta tudi regionalna cesta Vuzenica-Vuhred.

Regijski poveljnik Civilne zaščite Alan Matijevič je za STA povedal, da so gasilci na terenu in delajo po najboljših močeh, da bi občanom pomagali pri odpravi posledic neurja. Veliko je po njegovih besedah poplavljenih kleti, nekaj je tudi še drugih plazov, ki ogrožajo objekte.

V popoldanskem času je močno deževje z vetrom in ponekod tudi točo zajelo še širša območja Postojne, Novega mesta, Ljubljane in nekaterih drugih krajev v osrednji Sloveniji. Na Corsu so zabeležili tudi nekaj udarov strel, med drugim v objekte.

Drugod po državi bo popoldne spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Možni so tudi krajevni dolgotrajnejši nalivi. Do jutra se bo vreme umirilo, ponekod po nižinah bo nastalo nekaj megle.

V nedeljo bo dopoldne deloma sončno, popoldne pa bo spet nastalo nekaj ploh in neviht. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju okoli 22 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 22 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

loading...
Loading...