palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nataša Pirc Musar podpira diskreditacijo Mitje Štularja

Deli na:
Nataša Pirc Musar podpira diskreditacijo Mitje Štularja

»Tale dr. Štular je vrhovni manipulator. Ravno pravšnji za poslanca,« je danes na družbenem omrežju Twitter zapisala Barbara Rajgelj, da se s tem strinja, pa je kot »favorite« označila informacijska pooblaščenka v zamrznjenem odstopu Nataša Pirc Musar.

Seveda, Pirc Musarjevi je v.d. predsednika programskega sveta Mitja Štular trn v peti. Najprej je dosegel, da je svet ponovil glasovanje o novem generalnem direktorju RTV Slovenija. Ugotovilo se namreč je, da vsaj en svetnik ne izpolnjuje pogojev za člana sveta (kasneje so to ugotovili še za enega), zato so na svetu nedavno ponovno glasovali, ne pa tudi izglasovali, saj ne Marko Filli, sedanji direktor, ne Nataša Pirc Musar nista dobila potrebnih 15 glasov.

Pirc Musarjevo, za katero se ne ve natančno, v kakšnem agregatnem stanju je njen položaj informacijske pooblaščenke (nedavno je sam predsednik Borut Pahor v njenem imenu prosil državni zbor, naj začasno zamrzne odločanje o njeni razrešitvi), je očitno to tako pogrelo, da je zahtevala od RTV Slovenije, naj jo zaposlili nič manj in nič več kot generalno direktorico. Mitja Štular meni, da je Pirc Musarjeva enostransko interpretirala odločitev upravnega sodišča, ki se je v zadevi izreklo kot nepristojno. Po Štularjevo gre za nedopusten pritisk vplivanja na programski svet, ko je ta pred sklepnim krogom glasovanja.

Zato je manipulacija kvečjemu tvit Barbare Rajgelj, visokošolske učiteljice na Fakulteti za družbene vede na katedri za socialni in kadrovski menedžment in centru za primerjalno pravne in razvojne raziskave. Sicer sodeluje še z Mirom Cerarjem, ki se podaja v politiko, in to temeljih prava.