Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Namestnika šefa kriminalistov Koroša so premestili, a policija vztraja, da razlog niso bile njegove kritike ministra Hojsa

Deli na:
Namestnika šefa kriminalistov Koroša so premestili, a policija vztraja, da razlog niso bile njegove kritike ministra Hojsa

Namestniku šefa kriminalistov Slavku Korošu naj bi se po kritikah Hojsa majal stolček. - Foto: policija.si

Slavko Koroš ne bo več pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije, bo pa še naprej opravljal naloge v vodstvu uprave "na drugem ustreznem delovnem mestu", so za STA pojasnili na policiji. Ob tem poudarjajo, da "načrtovana premestitev ni povezana z njegovim izražanjem stališč, ki jih je dal kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije".

Nekateri mediji so v torek poročali, da naj bi direktor uprave kriminalistične policije Vojko Urbas zamenjal svojega pomočnika Koroša, čemur naj bi botrovale kritike, ki jih je Koroš kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije v minulih dneh izrekel ob zahtevi ministra Aleša Hojsa za revizijo nekaterih zaključenih preiskav NPU.

Na Generalni policijski upravi so danes pojasnili, da je direktor uprave kriminalistične policije v torek opravil redni letni razgovor s Korošem. "V razgovoru je direktor ugotovil, da je Slavko Koroš močno obremenjen z nalogami, ki jih opravlja na področju mednarodnega sodelovanja. Med drugim je zelo aktiven v upravnem odboru agencije Europol, pred mesecem dni pa je bil celo izvoljen za namestnika predsedujočega navedenega odbora. Zaradi številnih tudi novih obveznosti v okviru mednarodnega sodelovanja po mnenju direktorja te naloge težje usklajuje z nalogami delovnega mesta, ki ga zaseda, zato ga je direktor seznanil, da bo predlagal njegovo premestitev," so pojasnili.


Koroš se je nato danes sestal še v. d. generalnega direktorja policije Andrejem Juričem. "Dogovorila sta se, da bomo zaradi izvajanja nalog, ki so povezane z mednarodnim sodelovanjem, tudi v luči bližajočega predsedovanja Svetu EU in vodenja projektov v zvezi z njim na ravni uprave kriminalistične policije, poiskali rešitev, da bo te naloge še naprej opravljal v vodstvu uprave kriminalistične policije na drugem ustreznem delovnem mestu," so navedli.

Ob tem pa poudarili, da načrtovana premestitev ni povezana z njegovim izražanjem stališč, ki jih je dal kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije.

Koroš je med drugim za POP TV dejal, da ko gre za usmeritve in obvezna navodila ministra, pristojnost ministra ne velja za policijske postopke, katerih usmerjanje je na podlagi zakona, ki ureja kazenski postopek, prevzel tožilec. Opozoril je, da je NPU specializirana enota za odkrivanje in preiskovanje najhujših oblik kriminalitete, kjer vse preiskave usmerja državni tožilec.