operacija, histerektomija Svet24.si

Zdravnik svojim bolnicam brez privolitve ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Slovenija

Najbogatejši Čeh bo postal lastnik Pop TV in Kanala A

Deli na:
Najbogatejši Čeh bo postal lastnik Pop TV in Kanala A

Foto: Bobo

Češka investicijska skupina PPF v lasti najbogatejšega Čeha Petra Kellnerja je po poročanju tiskovne agencije Reuters tik pred zaključkom pogovorov z ameriško družbo AT&T o nakupu večinskega deleža v skladu CME, ki je med drugim lastnik medijske družbe Pro Plus. Posel bi za češki medijski trg pomenil enega največjih doslej.

Po navedbah Reutersa, ki se sklicuje na češke medije, bi bil izkupiček pogovorov, ki naj bi jih vodil Kellner osebno, lahko znan že v nekaj dneh. Pri PPF so za Reuters navedli le, da tržnih špekulacij ne komentirajo.

Central European Media Enterprises (CME) je pod okrilje telekomunikacijskega velikana AT&T prešel potem, ko je slednji prevzel še enega medijskega in telekomunikacijskega velikana Time Warner. AT&T ima v CME 64-odstotni delež, a dejansko obvladuje 75 odstotkov družbe.


CME v Sloveniji prek medijske hiše Pro Plus upravlja s televizijama POP TV in Kanal A, upravlja pa še s televizijami na Češkem in Slovaškem ter v Bolgariji in Romuniji. Na Češkem pod njegovo okrilje med drugim spada vodilna komercialna televizija TV Nova. Tržna kapitalizacija CME znaša 1,13 milijarde dolarjev (eno milijardo evrov).

CME je Pro Plus nameraval prodati nizozemski družbi United Group - ta je v Sloveniji lastnica telekomunikacijskega operaterja Telemach - a je v začetku letošnjega leta od prodaje odstopil. Tako je v vodo padla največja medijska združitev v samostojni Sloveniji, ki jo je med drugim zaznamovalo dolgotrajno odločanje Agencije za varstvo konkurence.

V tretjem letošnjem četrtletju je CME ustvaril 138,9 milijona dolarjev (123,3 milijona evrov) čistih prihodkov, kar je en odstotek več kot v enakem obdobju lani. Bruto dobiček iz poslovanja se je povečal za 16 odstotkov na 41,4 milijona dolarjev (36,8 milijona evrov), je razvidno iz njihovih spletnih strani. Rezultati so presegli pričakovanja analitikov, v družbi pa so ob tem izboljšali napoved poslovanja za celotno leto.

loading...
Loading...