Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadzorniki razrešili šefa Darsa Matjaža Kneza in člana uprave Skoka

Deli na:
Nadzorniki razrešili šefa Darsa Matjaža Kneza in člana uprave Skoka

Foto: Bobo

Nadzorniki Družbe za avtoceste v RS (Dars) so nocoj po neuradnih informacijah spletnega portala časnika Delo razrešili predsednika in člana uprave Darsa Matjaža Kneza ter Franca Skoka. Tako sta poslej v poslovodstvu še člana uprave Gašper Marc in delavski direktor Marjan Sisinger.

"Vse je razvidno iz sklepa, ki bo v informaciji za javnost," je na vprašanje Financ, zakaj so razrešili Kneza odgovoril predsednik nadzornega sveta Darsa Marjan Mačkošek. Po neuradnih podatkih Financ naj bi Kneza zamenjal Tomaž Vidic, ki je že bil v igri za to mesto.

Vlada je septembra lani zamenjala nadzornike Darsa pod vodstvom Roberta Lična in že tedaj se je govorilo tudi o možni zamenjavi uprave, a so govorice nato potihnile. Razlog za zamenjavo naj bi bilo Darsovo telekomunikacijsko hčerinsko podjetje Delkom, piše spletno Delo. S to problematiko so se ukvarjali že prejšnji nadzorniki in pri njej niso našli formalnih nepravilnosti. Delkom je bil tudi predmet posebne skupščine Darsa novembra lani, na kateri je država kot lastnica družbe dala soglasje k pripojitvi Delkoma. Do te pripojitve je prišlo na zahtevo oz. usmeritev ministrstva za infrastrukturo, da lahko Delkom kot hčerinska družba "pomeni oviro za pridobivanje sredstev državne pomoči oziroma poroštev".

V lanskem poznem poletju je nadzorovanje Darsovega poslovanja po odstopih in razrešitvi prejšnjega nadzornega sveta prevzela nova ekipa, ki jo vodi Mačkošek, sicer tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije.

Matjaž Knez in Franc Skok sta poslovodenje Darsa prevzela avgusta 2012, potem ko so v času druge vlade Janeza Janša zamenjali poslovodstvo Mateje Duhovnik. Po nastopu vlade Alenke Bratušek je ta zamenjala nadzorni svet, ki pa Knezovega poslovodstva ni zamenjal, predvsem predsednik Robert Ličen je ves čas poudarjal, da niso ugotovili nepravilnosti.