Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadzornica Telekoma prijavila četrt milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj je veliko večino zavrnil

Deli na:
Nadzornica Telekoma prijavila četrt milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj je veliko večino zavrnil

Barbara Gorjup - Foto: Telekom Slovenije

Sedanja namestnica predsednice nadzornega sveta Telekoma Barbara Gorjup je pripomogla, da je šla firma SGP Tehnik v stečaj, zdaj pa skuša po mnenju stečajnega upravitelja neupravičeno iz stečajne mase potegniti še več kot 200 tisoč evrov odpravnine.

Medtem, ko se mediji ukvarjajo s terjatvami do podjetij skupine Electa v lasti družine Janković, smo bili opozorjeni na še eno terjatev. Gre za kar četrt milijona evrov težko terjatev, ki jo je pri stečaju škofjeloške gradbene firme SGP Tehnik prijavila Barbara Gorjup, nekdanja namestnica direktorja omenjene gradbene firme.

V vodstvu firme je bila kot svetovalka glavnega izvršnega direktorja in kasneje namestnica direktorja od leta 2005 do 2013. Torej ena od vodilnih v firmi, ki je soodgovorna, da je šla nekdaj uspešna firma v stečaj, bi rada v stečajnem postopku (ta se je začel leta 2014) iz stečajne mase potegnila skoraj četrt milijona evrov!? Pri stečaju je namreč prijavila, da ji družba, ki jo je pomagala potopiti, dolguje še odpravnini v znesku 105.222 evrov in 110.437 evrov.

A stečajni upravitelj, odvetnik Matjaž Nanut, je ti dve terjatvi v celoti prerekal (zavrnil). Kot je zapisal v pojasnilih glede seznama terjatev, je namreč Gorjupovi delovno razmerje pri SGP Tehnik prenehalo šele 1.1. 2014 (nekaj dni kasneje je sodišče oklicalo začetek stečaja).

Med nadzornike Telekoma se je zavihtela pred dvema letoma s pomočjo stranke SD, med njenimi strici iz ozadja naj bi bil razvpiti nekdanji udbovec in kasneje lobist Drago Isajlović.

Prenehalo je v skladu s sporazumnim prenehanjem pogodbe o zaposlitvi, »na podlagi katere upnica (Gorjupova) ne more biti upravičena do izplačila nobene odpravnine«. Priznal pa ji je manjši del terjatev- tri neto plače pred stečajem (prijavila je sicer bruto plače) in povračilo stroškov za prevoz na delo. Prav tako še neto regres za letni dopust in neto znesek odškodnine za neizkoriščen dopust v 2013.

Gorjupova je direktorica in solastnica firme Baklus za podjetniško in poslovno svetovanje (drugi solastnik je Klemen Ferjenčič), hkrati ima še dve izredno pomembni funkciji. Najprej o Ferjančiču: bil je predsednik upravnega odbora firme SGP Tehnik! Gorjupova pa je trenutno namestnica predsednice nadzornega sveta državnega Telekoma in namestnica predsednika nadzornega sveta državne družbe HSE. Skratka, kjer se vrtijo največji denarji, tam je Gorjupova.

Med nadzornike Telekoma se je zavihtela pred dvema letoma s pomočjo stranke SD. Bila pa je tudi nadzornica v Pošti Slovenije in Cinkarni Celje. Po besedah naših virov naj bi bil med njenimi strici iz ozadja razvpiti nekdanji udbovec in kasneje lobist Drago Isajlović. Ravno Isajlović je, kot so leta 2014 poročali mediji, prehitel začetek stečaja SGP Tehnik. Pred stečajem je namreč kupil zdravo jedro v lasti te firme- podjetje Gorenjc, ki je sodelovalo pri gradnji Nordijskega centra Planica.

Podjetje Baklus od Gorjupove je imelo lani 305.177 evrov prihodkov ter 57.485 evrov čistega dobička. Prenesenega čistega dobička je 208.115 evrov.