ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Padle maske državotvornosti #kolumna

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na shodu Jehovovih prič: kaj se dogaja na verskem shodu v kraljestveni dvorani

Deli na:
Na shodu Jehovovih prič: kaj se dogaja na verskem shodu v kraljestveni dvorani

Shod Jehovovih prič v kraljestveni dvorani na Črnučah je vsak četrtek in nedeljo. - Foto: Primož Lavre

Za Jehovove priče velja, da želijo živeti kot prvi kristjani, ki so se zavedali, kako pomembne so svetopisemske besede »po njih delih jih boste spoznali.« Z njimi smo se lahko srečali v kraljestveni dvorani na Črnučah v Ljubljani, kjer se lahko vsak udeleži njihovega odprtega shoda.

Kako sta postala Jehovovi priči 47-letni Stanko Gabor, tiskovni predsednik Centra Betel, ter njegova žena Melita? Kako je bilo odraščati v družini, kjer sta starša pripadala različnim verskim skupnostim?

Kakšna je izkušnja 93-letne Lojzke Repovž, najstarejše članice Jehovovih prič iz Črnuč v Ljubljani in zakaj je Adrijana Galič že pri trinajstih letih želela postati Jehovova priča? Kakšne so njihove izkušnje z oznanjevanjem, kaj doživljajo v stikih z ljudmi, ki niso Jehovove priče?

Kako pri Jehovovih pričah potekajo poročni obredi in kaj smo izvedeli o njihovem odnosu do osebnih praznovanj in verskih praznikov?


Vstop v ograjen Center Betel (Božja hiša v hebrejščini) v Kamniku, kjer je sedež Jehovovih prič v Sloveniji, za zdaj ni mogoč, ker v njihovi skupnosti še vedno izvajajo ukrepe zaradi kovida. Javno oznanjevanje po vsem svetu in izpolnjevanje vseh zapovedi, tako tudi do kdaj je treba spoštovati med epidemijo sprejete ukrepe, usmerja vodstveni organ Jehovovih prič v ZDA.

V njihovih rokah je tudi odločitev, kje vse po svetu bodo delovali Betel centri, med katere sodi center Betel v Kamniku, glavni sedež Jehovovih prič v Sloveniji.

Kdaj je Center Betel začel delovati v Sloveniji, katere dejavnosti potekajo v centru in kdo so člani »betelske družine«? Zakaj lahko v centru živijo le zakonski pari brez otrok?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24