rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na shodu Jehovovih prič: kaj se dogaja na verskem shodu v kraljestveni dvorani

Deli na:
Na shodu Jehovovih prič: kaj se dogaja na verskem shodu v kraljestveni dvorani

Shod Jehovovih prič v kraljestveni dvorani na Črnučah je vsak četrtek in nedeljo. - Foto: Primož Lavre

Za Jehovove priče velja, da želijo živeti kot prvi kristjani, ki so se zavedali, kako pomembne so svetopisemske besede »po njih delih jih boste spoznali.« Z njimi smo se lahko srečali v kraljestveni dvorani na Črnučah v Ljubljani, kjer se lahko vsak udeleži njihovega odprtega shoda.

Kako sta postala Jehovovi priči 47-letni Stanko Gabor, tiskovni predsednik Centra Betel, ter njegova žena Melita? Kako je bilo odraščati v družini, kjer sta starša pripadala različnim verskim skupnostim?

Kakšna je izkušnja 93-letne Lojzke Repovž, najstarejše članice Jehovovih prič iz Črnuč v Ljubljani in zakaj je Adrijana Galič že pri trinajstih letih želela postati Jehovova priča? Kakšne so njihove izkušnje z oznanjevanjem, kaj doživljajo v stikih z ljudmi, ki niso Jehovove priče?

Kako pri Jehovovih pričah potekajo poročni obredi in kaj smo izvedeli o njihovem odnosu do osebnih praznovanj in verskih praznikov?


Vstop v ograjen Center Betel (Božja hiša v hebrejščini) v Kamniku, kjer je sedež Jehovovih prič v Sloveniji, za zdaj ni mogoč, ker v njihovi skupnosti še vedno izvajajo ukrepe zaradi kovida. Javno oznanjevanje po vsem svetu in izpolnjevanje vseh zapovedi, tako tudi do kdaj je treba spoštovati med epidemijo sprejete ukrepe, usmerja vodstveni organ Jehovovih prič v ZDA.

V njihovih rokah je tudi odločitev, kje vse po svetu bodo delovali Betel centri, med katere sodi center Betel v Kamniku, glavni sedež Jehovovih prič v Sloveniji.

Kdaj je Center Betel začel delovati v Sloveniji, katere dejavnosti potekajo v centru in kdo so člani »betelske družine«? Zakaj lahko v centru živijo le zakonski pari brez otrok?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24