Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaos na cestah v Jankovićevi Ljubljani

Deli na:
Kaos na cestah v Jankovićevi Ljubljani

Foto: Bobo

Zaradi več obnovitvenih del v Ljubljani je na obvoznih cestah čez ves dan zelo gost promet z zastoji. Še večja gneča pa se pričakuje ob popoldanski prometni konici. S Policijske uprave (PU) Ljubljana so za STA sporočili, da so na cestah angažirali dodatne policiste, ki so tam izključno za urejanje prometa ob jutranjih in popoldanskih konicah.

Policisti bodo v sodelovanju z mestnim redarstvom po najboljših zmožnostih skrbeli za čim boljšo pretočnost prometa, so zagotovili na PU Ljubljana.

Obenem vse voznike prosijo za strpnost in spoštovanje cestno prometnih predpisov in da, če je le mogoče, uporabijo javna prevozna sredstva oziroma se na pot odpravijo pravočasno. Policisti so na terenu prisotni vsakodnevno, vendar so zaradi omenjenih del na cestah, prometnih konic in tudi različnih interventnih dogodkov zastoji in gost promet neizbežni.

Več avtobusov ljubljanskega potniškega prometa (LPP) zaradi obnovitvenih del na cestah vozi po spremenjenih trasah. Z LPP so za STA sporočili, da trenutno zagotavljajo intervalne prihode avtobusov, vendar pa potnikom vseeno priporočajo, da si ogledajo povezavo obvoza, ki je na njihovi spletni strani in temu primerno prilagodijo potovalno pot. Če se bodo potniki odpravili v mesto, naj računajo na podaljšani vozni čas, so še sporočili.

Zaradi del na cestah prihaja tudi do zamud avtobusov v Ljubljano iz vseh smeri. Avtobusi na glavno postajo prihajajo z 20- do 30 minutno, v jutranjem času tudi s 40-minutno zamudo, so povedali na Avtobusni postaji Ljubljana.

Dunajska cesta bo namreč do srede popolnoma zaprta med Tivolsko in Linhartovo cesto zaradi rekonstrukcije križišča Dunajske in Vilharjeve ceste.

Za popolno zaporo Dunajske ceste na tem odseku so se na mestni občini odločili, da ne bi imeli na prvi dan novega šolskega leta na glavni severni vpadnici dveh odprtih gradbišč, poleg dela pri Gospodarskem razstavišču še na delu med križiščem s Tolstojevo in Baragovo ulico ter križiščem s Posavskega ulico in Dimičevo ulico.