zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mramor ujet na laži? Pozivi po odstopu vse glasnejši

Deli na:
Mramor ujet na laži? Pozivi po odstopu vse glasnejši

Foto: Bobo

Minister za finance Dušan Mramor je pred dnevi izjavil, da so bili dodatki za pripravljenost ideja pravne službe Ekonomske fakultete (EF). A ministra sta v neroden položaj postavila najprej nekdanja vodja pravne službe na EF, ki je njegovo trditev zavrnila kakor tudi sedanje vodstvo omenjene fakultete, sta poročali Pop TV in Planet TV. Pisnega pravnega mnenja o spornih dodatkih, na katerega se je skliceval Mramor, v arhivih Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani ni, so Planet TV včeraj obvestili na EF.

Neuradno je Mramor kot dekan ljubljanske ekonomske fakultete z vsemi dodatki zaslužil 23.310 evrov neto (45 tisoč evrov bruto), pravi pa, da bo vrnil 3.754,59 evra, po možnosti v šestih obrokih.

Znaten znesek je z dodatki prejela tudi sedanja ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič: po poročanju Pop TV je od leta 2009 do 2013 kot profesorica na EF dobila 26.094 evrov bruto dodatka za stalno pripravljenost. Do zdaj je vrnila 3152 evrov, pravi pa, da je pripravljena vrniti tudi celoten znesek - če bo to potrebno. Aktualna dekanica Ekonomske fakultete Metka Tekavčič je prejela nekaj manj kot 17.400 evrov bruto

Pozivi po Mramorjevem odstopu so se v javnosti po razkritjih zadnjega tedna okrepili, že prej pa so ministra na piko vzeli župani. Odbor DZ za finance je včeraj na nujni seji obravnaval peticijo 144 županov, ki zahtevajo razrešitev Mramorja. Tega na seji sicer ni bilo - po pojasnilih ministrstva je bil na službeni poti v tujini. Odbor je razpravo sklenil s sprejetjem sklepa, s katerim vladi in občinam predlagajo, da nadaljujejo pogovore in sprejmejo ukrepe, s katerimi bodo občinam znižali stroške.