stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mramor bo z DeSUS poskušal rešiti zagato glede Zavarovalnice Triglav

Deli na:
Mramor bo z DeSUS poskušal rešiti zagato glede Zavarovalnice Triglav

Foto: Bobo

Vrh DeSUS bo s finančnim ministrom Dušanom Mramorjem danes poskušal rešiti zagato, nastalo pri klasifikaciji Zavarovalnice Triglav. Premier Miro Cerar je že dejal, da je bila odločitev, da se Triglav le začasno uvrsti med strateške naložbe, usklajena z DeSUS, a v tej stranki pravijo drugače. Predsednik Karl Erjavec od Mramorja pričakuje pojasnila.


Erjavec od finančnega ministra Mramorja pričakuje, da bo danes njegovim poslancem natančno pojasnil, zakaj je Zavarovalnica Triglav v klasifikaciji državnih naložb predvidena za premestitev od strateških med pomembne naložbe. "Če bo prepričal moje poslance, bo tudi mene," je v ponedeljek dejal Erjavec.

Izrazil je še skrb, da bi Zavarovalnica Triglav lahko doživela usodo kot marsikatero podjetje v Sloveniji v zadnjem času. Spomnil je na prodajo Žita, Mercatorja ter nekaterih hotelov na obali Hrvatom ter napovedal, da bo pogovor z Mramorjem zelo temeljit.

DeSUS je namreč ves čas vztrajal, da mora Triglav ostati med strateškimi naložbami države. Le nekaj dni pred potrditvijo strategije je pristal med pomembnimi naložbami, tik pred četrtkovo sejo vlade pa je koalicija sporočila, da je dosegla kompromis in to zavarovalnico uvrstila med strateške naložbe le do pridobitve glasovalnih pravic države.

Takoj po odločitvi vlade je Erjavec iz tujine sporočil, da se z omenjenim kompromisom ne strinja. To je presenetilo tudi premierja Cerarja, ki je v ponedeljek dejal, da bo DeSUS morala za vztrajanje pri svojem stališču predložiti argumente in jih soočiti z drugimi.