kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Divja vožnja črnega audija po Ljubljani: med begom pred policisti mu je odpadlo kolo

Deli na:
Divja vožnja črnega audija po Ljubljani: med begom pred policisti mu je odpadlo kolo

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V ponedeljek zvečer so policisti v Ljubljani ustavljali voznika črnega Audija A6. Potem ko na znake policije ni ustavil, je na Šmartinski cesti povzročil prometno nesrečo, trčil v objekt in prometno signalizacijo, so sporočili s policije. 35-letniku brez vozniškega dovoljenja so odvzeli prostost, neregistrirano vozilo pa zasegli.

Ljubljanski policisti so moškega poskušali ustaviti na Šmartinski cesti, a je vožnjo nadaljeval v smeri centra. Kasneje je trčil v objekt in ga poškodoval, večkrat pa je trčil tudi v prometno signalizacijo, med vožnjo pa storil več prometnih prekrškov in ogrožal druge udeležence v prometu. Med drugim je vozil tudi po pločniku in ni upošteval rdeče
luči na semaforju, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Čeprav mu je po trčenjih odpadlo kolo, je vozil naprej ter nato na Stolpniški ulici zapeljal na travnik. Zaradi poškodb vozila vožnje ni mogel več nadaljevati, a je s kraja pobegnil peš. Policisti so 35-letnika iz okolice Ivančne Gorice kmalu našli in prijeli v bližini.

Moški je v postopku odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Policisti so mu zasegli tudi manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga.

Policisti moškega sumijo kaznivega dejanja nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in prekrškov, zato v zvezi s tem zbirajo tudi obvestila.

Vse priče dogodka oziroma druge udeležence, ki so bili zaradi vožnje omenjenega voznika ogroženi, policisti prosijo, da to sporočijo na številko 113, ali na telefon policijske postaje Ljubljana Center 01 475 06 00 ali se tam zglasijo osebno.