nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Močan veter odtrgal strehi Cankarjevega doma in Ginekološke klinike UKC

Deli na:
Močan veter odtrgal strehi Cankarjevega doma in Ginekološke klinike UKC

Foto: Primož Lavre

Močan veter na Gorenjskem in na območju Ljubljane povzroča težave v prometu in odkriva strehe. Orkanski veter je odkril strehe na več poslopjih v Ljubljani in v bližini Kranja, med drugim sta poškodovani tudi strehi Cankarjevega doma in Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Močan sunek vetra je na stari stavbi Ginekološke klinike UKC Ljubljana odnesel del strešne kritine v izmeri okoli 150 kvadratnih metrov. Po informacijah kliničnega centra znaša škoda po prvih ocenah 15.000 evrov. Območje je že zavarovano, tehnične službe pa se trudijo objekt v najkrajšem možnem času sanirati, pojasnjujejo v kliničnem centru.

Dopoldne je močan veter del strehe odpihnil tudi iz vrha ljubljanskega Cankarjevega doma (CD). Odtrgan je del strehe dimne lopute nad odrom Gallusove dvorane v izmeri 25 kvadratnih metrov, so sporočili iz CD.

Močan veter je na Črtomirovi ulici v Ljubljani odkril del strehe na stanovanjskem bloku. Na Stoženski ulici v Ljubljani pa je veter zaprl vrata stanovanja, pri čemer je Ljubljančanka ostala na eni strani vrat, njen osemmesečni otrok pa zaprt na drugi strani vrat. V bližini Spodnjih Jarš pa naj bi močan veter na cesto prevrnil drog in odkril streho na stanovanjskem poslopju, kažejo podatki na spletni strani državne uprave za zaščito in reševanje.



Močan veter številne težave povzroča tudi na Gorenjskem. V naselju Mekine v občini Kamnik je veter na strehi stanovanjske hiše poškodoval sončni kolektor in dimnik. V poslovni coni v občini Šenčur je na trgovini odtrgalo reklamni pano, na Ljubljanski cesti v Kranju pa je v bližini železniške postaje odkrilo del strehe avtobusne postaje.

Veter je ob cesti Ambrož - Stiška vas podrl dve smreki, ki so jih gasilci gasilskega društva Zgornji Brnik že razžagali in odstranili. V bližini naselja Srednja Bela v občini Preddvor pa je prav tako zaradi vetra osebno vozilo zapeljalo s cestišča.

V Zalogu v Cerkljah na Gorenjskem naj bi veter odkril streho, prav tako v Srednji vasi v Šenčurju, ter na ulici XXXI divizije, na Britofu, v Predosljah in v Srakovljah v občini Kranj, še kažejo podatki na omenjeni spletni strani.