nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Močan veter podiral drevesa in odkrival strehe

Deli na:
Močan veter podiral drevesa in odkrival strehe

Fotografija je simbolična - Foto: Bobo

Ponekod po Sloveniji je pihal močan veter, ki je po podatkih uprave za zaščito in reševanje podiral drevesa, odkrival strehe in trgal transparente. Veter, ki je najmočnejši v severni Sloveniji in je na izpostavljenih mestih v sunkih dosegal hitrost okoli 100 kilometrov na uro, bo po podatkih Agencije RS za okolje danes čez dan postopno slabel.

Največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves in odtrganih transparentov so imeli gorenjski gasilci. V Radovljici je veter odkril tudi streho večstanovanjske stavbe, v Spodnji Idriji pa je burja delno odkrila streho proizvodne hale.

Kot so za STA pojasnili na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, je bil zaradi močnega vetra popoldne odpovedan tudi prihod letala iz Pariza. Letalo je pristalo na zagrebškem letališču, potnike, ki bi morali z istim letalom poleteti v Pariz, pa so preusmerili na druge lete.

Agencija RS za okolje (Arso) medtem opozarja tudi na poplavljanje Krke in Ljubljanice. Kot so zapisali v opozorilu, Krka v širšem obsegu poplavlja ob strugi. Njen pretok v Podbočju trenutno znaša 320 kubičnih metrov na sekundo in postopoma upada. Pretok reke Ljubljanice medtem v Mostah še vedno presega opozorilno vrednost, trenutno je v upadanju in znaša 169 kubičnih metrov na sekundo.

Obseg poplavljenih površin ob reki Krki in na Ljubljanskem barju se bo v prihodnjih dneh zmanjševal, ojezerjene površine Notranjskega in Dolenjskega krasa pa se bodo ohranjale, še opozarja Arso.