favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrica Švarc Pipanova ni ploskala von der Leynovi: to je njeno pojasnilo

Deli na:
Ministrica Švarc Pipanova ni ploskala von der Leynovi: to je njeno pojasnilo

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan na Blejskem strateškem forumu - Foto: BSF

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan na Blejskem strateškem forumu opazno ni hotela ploskati predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, ko je ta govorila o tem, da Putin ne sme zmagati v vojni in da mora zmagati Ukrajina.

Švar Pipanova je von der Leynovi sicer ploskala ob drugih delih govora, a ko je predsednica omenila zmago v vojni, so dlani slovenske ministrice opazno počivale. Nanjo se je vsul plaz kritik, pri čemer so prednjačili lažni računi iz Janševe Kleti, danes pa je na družbenih omrežjih objavila pojasnilo v angleščini, očitno namenjeno tudi tujim opazovalcem in politikom, ki so zaznali njeno reakcijo.

»Edini stavek v sicer izjemnem govoru predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, ki mu nisem ploskala. Zakaj? Ker poleg izbire retoričnega sloga iskreno verjamem, da v sodobnih vojnah ne more biti 'zmagovalcev in poražencev'. Vojne ne prinašajo zmag ali zmagoslavja, le uničenje,« je napisala Švarc Pipanova.

»Putin ne sme zmagati v tej vojni. Ukrajina mora zmagati,« je v svojem govoru dejala von der Leynova in si prislužila gromek aplavz navzočih na Bledu. Švarc Pipanova je sicer sedela v prvi vrsti poleg predsednika republike Boruta Pahorja, premierja Roberta Goloba, predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič ter drugih najvidnejših politikov.