hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

Slovenija

Minister Simoniti: Svastike napovedujejo fizično nasilje

Deli na:
Minister Simoniti: Svastike napovedujejo fizično nasilje

Vasko Simoniti - Foto: Bobo

Minister za kulturo Vasko Simoniti se je odzval na primer vandalizma, pri katerem so neznani storilci v noči s srede na četrtek z rumeno barvo na pročelje stavbe ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev. Kot je dejal, "ta akcija napoveduje fizično nasilje organiziranih protidemokratičnih političnih skupin".

"Včeraj je prišlo do mazaške akcije z nizkotnim političnim sporočilom. Storilci so stekleno fasado in vhodna vrata ministrstva za kulturo v zavetju noči porisali s kljukastimi križi," je odzivu, objavljenem na Twitterju, dejal minister.

To dejanje po njegovih besedah "odraža njihovo lastno naravo in je le še ena v nizu akcij pred ministrstvom za kulturo".

"Ta akcija napoveduje fizično nasilje organiziranih protidemokratičnih političnih skupin. Grozijo ljudje brez vsakršne populacijske empatije, ki želijo po vzoru svojih totalitarnih vzornikov spremeniti človeka v stvar, ki jo je potrebno brez kakršnegakoli občutka z lahkoto uničiti in odstraniti," je povedal minister.

Izrazil je upanje, da "bodo pristojni organi storilce prijeli in da njihovega dejanja ne bodo obravnavali zgolj kot običajen prekršek, ampak kot premišljeno oživljanje nedopustnih političnih praks, ki so v razvitih demokratičnih družbah povsem nesprejemljive in kaznive".

Kot so v četrtek sporočili s Policijske uprave Ljubljana, policisti zaenkrat nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Po njihovih navedbah so neznani storilci povzročili za približno 500 evrov škode, policija pa bo o vseh nadaljnjih ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo.

Loading...