mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Minister Simoniti: Svastike napovedujejo fizično nasilje

Deli na:
Minister Simoniti: Svastike napovedujejo fizično nasilje

Vasko Simoniti - Foto: Bobo

Minister za kulturo Vasko Simoniti se je odzval na primer vandalizma, pri katerem so neznani storilci v noči s srede na četrtek z rumeno barvo na pročelje stavbe ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev. Kot je dejal, "ta akcija napoveduje fizično nasilje organiziranih protidemokratičnih političnih skupin".

"Včeraj je prišlo do mazaške akcije z nizkotnim političnim sporočilom. Storilci so stekleno fasado in vhodna vrata ministrstva za kulturo v zavetju noči porisali s kljukastimi križi," je odzivu, objavljenem na Twitterju, dejal minister.

To dejanje po njegovih besedah "odraža njihovo lastno naravo in je le še ena v nizu akcij pred ministrstvom za kulturo".

"Ta akcija napoveduje fizično nasilje organiziranih protidemokratičnih političnih skupin. Grozijo ljudje brez vsakršne populacijske empatije, ki želijo po vzoru svojih totalitarnih vzornikov spremeniti človeka v stvar, ki jo je potrebno brez kakršnegakoli občutka z lahkoto uničiti in odstraniti," je povedal minister.

Izrazil je upanje, da "bodo pristojni organi storilce prijeli in da njihovega dejanja ne bodo obravnavali zgolj kot običajen prekršek, ampak kot premišljeno oživljanje nedopustnih političnih praks, ki so v razvitih demokratičnih družbah povsem nesprejemljive in kaznive".

Kot so v četrtek sporočili s Policijske uprave Ljubljana, policisti zaenkrat nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Po njihovih navedbah so neznani storilci povzročili za približno 500 evrov škode, policija pa bo o vseh nadaljnjih ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo.