Revija Reporter
Slovenija

Minister Poznič direktorici SF Marjetici Mahne ponudil "časten odstop"

STA

9. jul. 2019 10:41 Osveženo: 10:43 / 09. 7. 2019

Deli na:

Marjetica Mahne

Bobo

Minister za kulturo Zoran Poznič je direktorici Slovenske filharmonije (SF) Marjetici Mahne zaradi finančne izgube zavoda ponudil možnost "častnega" odstopa, sicer jo bo razrešil, na spletu poroča Dnevnik. Informacijo je za časnik potrdila tudi direktorica, a ponudbe ne namerava sprejeti. Obe strani bosta za pojasnila dosegljivi v teku dneva.

Kot poroča časnik, je direktorici SF minister možnost častnega odstopa ponudil v teh dneh, če do njega ne pride, pa bo uradno sprožil postopek razrešitve. Marjetica Mahne pa je za Dnevnik povedala, da je informacija do nje prišla "kot strela z jasnega". Sicer trdi, da ni sprejela nobene poslovne odločitve, zaradi katere bi morala odstopiti, zato namerava njegov predlog zavrniti.

Marjetica Mahne je v SF pred leti prišla kot članica sveta zavoda in pozneje postala njegova predsednica. V času odstavitve dolgoletnega direktorja Damjana Damjanoviča je bila na strani stavkajočih zaposlenih. Po njegovi razrešitvi s položaja jo je takratni minister Tone Peršak januarja 2018 imenoval za vršilko dolžnosti direktorice, po uradnem razpisu pa jo je s 1. avgustom istega leta imenoval za direktorico s polnim petletnim mandatom.