Mira Šemić, sommelierka in direktorica slovenske izdaje gastronomskega vodnika Gault & Millau
V vinskih krogih še nisem srečala slabega človeka
Mira Šemić
Danes je težko najti državo na svetu, ki ne prideluje vina.
Veste, zakaj se je lepo ukvarjati z vinom? V teh krogih še nisem srečala slabega človeka. Dobrovoljni, pozitivni ljudje so to.
Prekipelo mi je, ko so inšpektorji zahtevali, da imamo deset pomivalnih korit, mi smo jih v majhni kuhinji imeli devet.
Velika količina hrane na krožniku me odbija. Za nekatere pa je dobra gostilna le tista, kjer zrezek visi s krožnika, domov pa odnesejo preostanek velikih porcij.
Ko v Franciji izvejo, da si iz Gault & Millauja Slovenija, te objemajo, poljubljajo, še trikrat bolj se potrudijo, toliko cenijo ta vodnik.
Ostanite obveščeni
Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.
Na živce mi gre, ker si Francozi lahko vse privoščijo, pri nas je pa Evropska unija rekla, da se nekaterih stvari ne sme delati.
INTERVJU V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24
Zadnje izjave tedna
Novica Mihajlović